Overslaan en naar de inhoud gaan

Ridderronde stapt af van traditionele woensdag

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 18:38

De Ridderronde wordt dit jaar na 34 edities niet meer traditioneel op de tweede woensdag na de Tour de France verreden.

Het criterium is nu twee dagen later in Maastricht. Dit jaar is dat vrijdag 9 augustus. Dat heeft het bestuur van de Ridderronde in overleg met de KNWU besloten.

Goede balans
Reden om af te stappen van de traditionele woensdag is het streven naar een goede balans tussen de wedstrijden en een 'avondje uit'. "Als je dan steeds op de klok moet letten, omdat je de dag erna weer moet werken, is dat niet handig", liet woordvoerder Math Derey eerder al weten. Toeschouwers en sponsoren gaven de voorkeur aan de vrijdag."

Lees ook: Ridderronde Maastricht wil naar vrijdagavond

Blokje om
Dat is overigens niet de enige verandering. De renners rijden de 35e editie ook een andere route. Het peloton draait niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein op, maar via de Hondstraat en Cortenstraat naar het Bat. De start en finish is al sinds vorig jaar op de Kesselskade, ter hoogte van Rebelle.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen