Overslaan en naar de inhoud gaan

Ridderronde stapt af van traditionele woensdag

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 18:38

De Ridderronde wordt dit jaar na 34 edities niet meer traditioneel op de tweede woensdag na de Tour de France verreden.

Het criterium is nu twee dagen later in Maastricht. Dit jaar is dat vrijdag 9 augustus. Dat heeft het bestuur van de Ridderronde in overleg met de KNWU besloten.

Goede balans
Reden om af te stappen van de traditionele woensdag is het streven naar een goede balans tussen de wedstrijden en een 'avondje uit'. "Als je dan steeds op de klok moet letten, omdat je de dag erna weer moet werken, is dat niet handig", liet woordvoerder Math Derey eerder al weten. Toeschouwers en sponsoren gaven de voorkeur aan de vrijdag."

Lees ook: Ridderronde Maastricht wil naar vrijdagavond

Blokje om
Dat is overigens niet de enige verandering. De renners rijden de 35e editie ook een andere route. Het peloton draait niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein op, maar via de Hondstraat en Cortenstraat naar het Bat. De start en finish is al sinds vorig jaar op de Kesselskade, ter hoogte van Rebelle.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen