Overslaan en naar de inhoud gaan

Ricksen ontmoet Maradona in Brunssum

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 22:48

Een grote wens van Fernando Ricksen gaat zondag 13 november waarschijnlijk in vervulling. Dan staat de voetballer die vecht tegen de spierziekte ALS oog in oog met zijn idool Diego Maradona.

De legendarische Argentijnse speler neemt dan deel aan de Penalty Contest.

Lees ook: Voetballegende Diego Maradona komt naar Heerlen

Heksenberg
Voetbalvereniging Heksenberg houdt het evenement in Brunssum, waar de club noodgedwongen speelt na de sluiting van de eigen velden. Maradona neemt een strafschop tegen Jean-Marie Pfaff. Ricksen zou het fluitsignaal kunnen geven. De oud-international van het Nederlands Elftal speelde bij AZ en de Glasgow Rangers.

Documentaire
De Penalty Contest is georganiseerd om geld in te zamelen voor het goed doel: een documentaire van Ricksen, die een gezicht geeft aan de spierziekte ALS. Ricksen heeft zelf een aantal vedetten die wensen te participeren in de penalty contest. Via spelersmakelaar André Halmans hebben zich ook een aantal vedetten gemeld uit de Italiaanse tijd van Maradona. Ook raadslid en zakenman Christian Petermann is bij het initiatief betrokken.

Lees ook: Inzamelingsactie documentaire Ricksen nog niet succesvol

Rematch
Maradona is op 12 en 13 november in Nederland. Op 14 november neemt hij in Antwerpen deel aan de rematch van de halve finale tussen Argentinië en België op het WK van 1986 in Mexico.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maradona-debacle: 'vreselijk voor Fernando'
Maradona zegt sorry en legt schuld bij organisatie
ANp
Onvoorspelbare Maradona zit wederom niet in vliegtuig
'Niets afgesproken over komst Maradona naar Brunssum'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen