Overslaan en naar de inhoud gaan

Ricksen kijkt uit naar eerste wedstrijd van Fortuna

Geplaatst opzaterdag 26 mei 2018 - 20:01

Fernando Ricksen (41) kijkt uit naar de eerste eredivisiewedstrijd van zijn oude liefde Fortuna Sittard.

"Hij wil er dolgraag bij zijn", zegt zijn biograaf en vriend Vincent de Vries tegen 1Limburg.

Hoogste niveau
De Heerlense oud-profvoetballer, die aan ALS lijdt, heeft de promotie van Fortuna Sittard op de voet gevolgd. Ricksen is dan ook blij dat zijn oude liefde na jarenlange afwezigheid weer terugkeert op het hoogste niveau.

Open dag
De eerste competitiewedstrijd van Fortuna staat al op de kalender, maar mogelijk komt Ricksen eerder al naar Sittard. Volgens De Vries heeft Ricksen ook de intentie om naar de open dag van de promovendus te komen.

Fighter
De Vries plaatste zaterdag een foto van de oud-voetballer op Twitter. 'Fighter', schreef hij erbij. "Naar omstandigheden gaat het goed met Fernando", zegt hij. "Het is vrij stabiel allemaal de laatste tijd."

Lees ook: Vriend van Ricksen: 'Verhaal bullshit, hij is stabiel'

Spierziekte
In 2013 maakte Ricksen bekend aan de spierziekte ALS te lijden. Die ziekte maakte een eind aan zijn carrière. Ook moest hij daardoor zijn wens opgeven om ooit hoofdtrainer te worden bij zijn jeugdliefde Fortuna Sittard.

Foto: Etienne Zegers
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen