Overslaan en naar de inhoud gaan

Ricksen bij start Amsterdam City Swim

Geplaatst opmaandag 28 augustus 2017 - 8:29

Oud-voetballer Fernando Ricksen zal komende zondag aanwezig zijn bij de start van de Amsterdam City Swim.

Dat meldt de lokale omroep AT5. Deelnemers van het evenement zamelen geld in voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS, waar Ricksen aan lijdt.

Twee miljoen
Deelnemers leggen tijdens de Amsterdam City Swim een parcours van twee kilometer af door de Amsterdamse grachten. Elke deelnemer brengt minimaal 400 euro mee voor het goede doel. Vorig jaar zwommen ruim 3000 deelnemers twee miljoen euro bij elkaar voor ALS.

Invalide
Volgens de omroep zal Fernando Ricksen bij de start van het evenement aanwezig zijn. De in Heerlen geboren oud-voetballer leidt al enkele jaren aan de ziekte ALS. In een documentaire volgde journalist Vincent De Vries de situatie van Ricksen acht maanden lang. De documentaire geeft een beeld van de impact van de ziekte op zijn leven.

De Amsterdam City Swim wordt zondag voor de zesde keer georganiseerd.

Lees ook: 'Situatie Fernando Ricksen aanzienlijk verslechterd'

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen