Overslaan en naar de inhoud gaan

Ricksen bij start Amsterdam City Swim

Geplaatst opmaandag 28 augustus 2017 - 8:29

Oud-voetballer Fernando Ricksen zal komende zondag aanwezig zijn bij de start van de Amsterdam City Swim.

Dat meldt de lokale omroep AT5. Deelnemers van het evenement zamelen geld in voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS, waar Ricksen aan lijdt.

Twee miljoen
Deelnemers leggen tijdens de Amsterdam City Swim een parcours van twee kilometer af door de Amsterdamse grachten. Elke deelnemer brengt minimaal 400 euro mee voor het goede doel. Vorig jaar zwommen ruim 3000 deelnemers twee miljoen euro bij elkaar voor ALS.

Invalide
Volgens de omroep zal Fernando Ricksen bij de start van het evenement aanwezig zijn. De in Heerlen geboren oud-voetballer leidt al enkele jaren aan de ziekte ALS. In een documentaire volgde journalist Vincent De Vries de situatie van Ricksen acht maanden lang. De documentaire geeft een beeld van de impact van de ziekte op zijn leven.

De Amsterdam City Swim wordt zondag voor de zesde keer georganiseerd.

Lees ook: 'Situatie Fernando Ricksen aanzienlijk verslechterd'

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen