Overslaan en naar de inhoud gaan

Rick Plum keert terug bij Roda JC

Geplaatst opdinsdag 22 juni 2021 - 13:16

Rick Plum gaat als talentencoach aan de slag bij de Roda JC Voetbalacademie. De oud-speler en coach zal bij diverse teams aansluiten en spelers individueel begeleiden.

Plum liep de afgelopen maanden al regelmatig mee op Sportpark Kaalheide, kreeg zo een kijkje in de actuele keuken en sprak regelmatig met Hoofd Jeugdopleidingen Danny Volkers. "Op die manier heb ik al contact gehad met verschillende trainers en spelers", zo vertelt Plum over zijn rol als talentencoach. "Dat voelde allemaal goed, we vullen elkaar goed aan en dus kijken we nu uit naar een prettige samenwerking."

Ervaring
Rick Plum (48) doorliep als voetballer de hele jeugdopleiding van de club uit Kerkrade, speelde in het eerste elftal en maakte als trainer van Roda JC zowel hoogte- als dieptepunten mee. Met die ervaring moet hij talentvolle spelers gaan begeleiden.

Specialisten
"Door zijn ervaring als trainer en als speler, weet hij als geen ander wat er gevraagd wordt in het betaald voetbal", aldus Danny Volkers. "Rick zal onze talentvolle spelers, in de meest brede zin gaan begeleiden in de laatste fase van hun ontwikkeling om zo in de toekomt meer en betere spelers te laten doorstromen naar het eerste elftal. Tevens zal hij voor de technische staf en voor mij als klankbord gaan fungeren. Om onze academie verder te professionaliseren hebben we ook specialisten nodig in de technische staf en we zijn blij dat Rick ons daarbij gaat helpen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen