Overslaan en naar de inhoud gaan

Rick Plum keert terug bij Roda JC

Geplaatst opdinsdag 22 juni 2021 - 13:16

Rick Plum gaat als talentencoach aan de slag bij de Roda JC Voetbalacademie. De oud-speler en coach zal bij diverse teams aansluiten en spelers individueel begeleiden.

Plum liep de afgelopen maanden al regelmatig mee op Sportpark Kaalheide, kreeg zo een kijkje in de actuele keuken en sprak regelmatig met Hoofd Jeugdopleidingen Danny Volkers. "Op die manier heb ik al contact gehad met verschillende trainers en spelers", zo vertelt Plum over zijn rol als talentencoach. "Dat voelde allemaal goed, we vullen elkaar goed aan en dus kijken we nu uit naar een prettige samenwerking."

Ervaring
Rick Plum (48) doorliep als voetballer de hele jeugdopleiding van de club uit Kerkrade, speelde in het eerste elftal en maakte als trainer van Roda JC zowel hoogte- als dieptepunten mee. Met die ervaring moet hij talentvolle spelers gaan begeleiden.

Specialisten
"Door zijn ervaring als trainer en als speler, weet hij als geen ander wat er gevraagd wordt in het betaald voetbal", aldus Danny Volkers. "Rick zal onze talentvolle spelers, in de meest brede zin gaan begeleiden in de laatste fase van hun ontwikkeling om zo in de toekomt meer en betere spelers te laten doorstromen naar het eerste elftal. Tevens zal hij voor de technische staf en voor mij als klankbord gaan fungeren. Om onze academie verder te professionaliseren hebben we ook specialisten nodig in de technische staf en we zijn blij dat Rick ons daarbij gaat helpen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen