Overslaan en naar de inhoud gaan

Ricciardo en Verstappen domineren eerste training Monaco

Geplaatst opdonderdag 24 mei 2018 - 13:09

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Monaco de tweede tijd neergezet.

De Nederlandse coureur van Red Bull moest op het smalle stratencircuit alleen zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

Bochtig en smal
​Ricciardo was de beste in 1.12,126, het snelste rondje van Verstappen ging in 1.12,280. De Red Bull-coureurs toonden aan dat hun bolide uitstekend uit de voeten kan op het bochtige en smalle circuit in het prinsdom. Beiden deden dat op de hypersofts, de nieuwe en zachtste band van Pirelli.

Verantwoorden
Verstappen moest zich na de training wel bij de stewards melden. De Nederlander verremde zich in de eerste bocht en schoot daardoor rechtdoor. Hij reed achteruit terug het circuit op, maar hinderde daarbij wel een andere coureur. Verstappen moet zich daarvoor verantwoorden.

Lees ook: Verstappen wil gokje wagen in Monaco

Concurrentie
Lewis Hamilton, de regerend wereldkampioen en leider in de WK-stand, eindigde in zijn Mercedes als derde (1.12,480). De Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen klokten respectievelijk de vierde en vijfde tijd. Beiden waren ruim acht tienden van een seconde langzamer dan Ricciardo.

Op z'n best
Red Bull moet het op pure snelheid afleggen tegen Mercedes en Ferrari, maar in Monaco draait het vooral om hoe de auto zich gedraagt in de bochten. Juist daar is de RB14 van Ricciardo en Verstappen op z'n best. Veel zal afhangen van de kwalificatie op zaterdag, omdat inhalen in de nauwe straten nagenoeg onmogelijk is. Verstappen wil zondag dus zo ver mogelijk van voren starten.

Later op donderdag volgt de tweede training.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen