Overslaan en naar de inhoud gaan

Ricardo G. lijdt aan 'scheefgroei in persoonlijkheid'

Geplaatst opdonderdag 31 maart 2016 - 12:32

De Brunssumse misbruikverdachte Ricardo G. heeft volgens het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie NIFP een 'scheefgroei in zijn persoonlijkheid.'

Dat werd donderdagochtend duidelijk tijdens de tweede dag van de rechtszaak tegen de 42-jarige man, die onder meer zijn ex-vriendinnen mishandelde en nichtjes seksueel misbruikte.

Narcist
De deskundige van het NIFP omschreef G. als een narcist met parafilie, wat wil zeggen dat hij door afwijkende zaken seksueel opgewonden raakt. Het NIFP adviseert dan ook om de man, die inmiddels in Simpelveld woont, een straf met tbs en dwangverpleging op te leggen.

Nachtmerrie
Tijdens de rechtszaak in Maastricht komen donderdag verschillende getuigen en experts aan het woord. Een door G misbruikt nichtje zei dat de Brunssummer aanvankelijk een aardige oom leek, totdat een logeerpartijtje "veranderde in een nachtmerrie." Ook worden donderdag achter gesloten deuren enkele van de misbruikvideo's getoond die zijn gevonden in G's oude woning.

Vrijdag komen het Openbaar Ministerie en de verdediging aan het woord. Dan wordt ook de eis bekendgemaakt.

Lees ook:
- Ontuchtverdachte Ricardo G. aangevallen in gevangenis
- Verdachte Ricardo G. breekt en geeft seksueel misbruik toe

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Celstraf en tbs voor ontuchtpleger Ricardo G. (42)
Zedenzaak Brunssum eind maart voor rechter
Proces tegen zedenverdachte Brunssum van start
Verdachte ontkent verkrachten ex: 'Hadden vrijwillig seks'
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen