Overslaan en naar de inhoud gaan

Ricardo Floris wint tien mijl Maastrichts Mooiste

Geplaatst opzondag 11 juni 2017 - 16:29

Ricardo Floris heeft de 10 Engelse Mijl gewonnen van Maastrichts Mooiste. Floris won in eigen stad de hoofdloop in 55:43 min en bleef daarmee clubgenoot Didier Frambach, tweede, ruim drie minuten voor.

Derde werd Vincent de Nardozza uit het Belgische Lanaken.

Kiewiet
Bij de vrouwen ging de zege op die afstand naar Saffira Kiewiet. De Groningse atlete had daarvoor 1 uur, 6 minuten en zes seconden nodig. De Eindhovense student Arne Jacobs won de 10 km in 34 minuten en 15 seconden. Bij de vrouwen bleef Katie van der Grinyer met 40:17 minuten de concurrentie ruim voor.

Afscheid Stitzinger
Patrick Stitzinger kwam niet in actie bij zijn officieel afscheid. De Maastrichtse atleet ondervond nog teveel last van een blessure die hij opliep in Edinburgh. Hij kreeg wel een gepast afscheid van het aanwezige publiek en collega-lopers. Speaker Frans Jacobs sprak hem en zijn trainer Carel van Nisselroy toe voor het bordes van het stadhuis en namen zijn palmares door: o.m. oud-Nederlands kampioen op de 10 km, de halve en de hele marathon. Ook bij het veldlopen eindigde hij vaker op het podium en schreef bijvoorbeeld de Abdijcross en de Mescherbergloop op zijn naam.

Lees ook: Patrick Stitzinger stopt met hardlopen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Deelnemers Maastrichts Mooiste onwel door hitte
Floris wint 10 Engelse mijl op Maastrichts Mooiste
Hardloper doet Maastrichts Mooiste met nieuwe longen
Foto's: Jong en oud rent Maastrichts Mooiste
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen