Overslaan en naar de inhoud gaan

Ricardo Floris wint tien mijl Maastrichts Mooiste

Geplaatst opzondag 11 juni 2017 - 16:29

Ricardo Floris heeft de 10 Engelse Mijl gewonnen van Maastrichts Mooiste. Floris won in eigen stad de hoofdloop in 55:43 min en bleef daarmee clubgenoot Didier Frambach, tweede, ruim drie minuten voor.

Derde werd Vincent de Nardozza uit het Belgische Lanaken.

Kiewiet
Bij de vrouwen ging de zege op die afstand naar Saffira Kiewiet. De Groningse atlete had daarvoor 1 uur, 6 minuten en zes seconden nodig. De Eindhovense student Arne Jacobs won de 10 km in 34 minuten en 15 seconden. Bij de vrouwen bleef Katie van der Grinyer met 40:17 minuten de concurrentie ruim voor.

Afscheid Stitzinger
Patrick Stitzinger kwam niet in actie bij zijn officieel afscheid. De Maastrichtse atleet ondervond nog teveel last van een blessure die hij opliep in Edinburgh. Hij kreeg wel een gepast afscheid van het aanwezige publiek en collega-lopers. Speaker Frans Jacobs sprak hem en zijn trainer Carel van Nisselroy toe voor het bordes van het stadhuis en namen zijn palmares door: o.m. oud-Nederlands kampioen op de 10 km, de halve en de hele marathon. Ook bij het veldlopen eindigde hij vaker op het podium en schreef bijvoorbeeld de Abdijcross en de Mescherbergloop op zijn naam.

Lees ook: Patrick Stitzinger stopt met hardlopen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Deelnemers Maastrichts Mooiste onwel door hitte
Floris wint 10 Engelse mijl op Maastrichts Mooiste
Hardloper doet Maastrichts Mooiste met nieuwe longen
Foto's: Jong en oud rent Maastrichts Mooiste
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen