Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ricardo Floris: 'Komend seizoen records scherper stellen'

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 21:49

Ricardo Floris wil dit seizoen zijn tijden op de halve marathon en de tien kilometer aanmerkelijk scherper stellen.

De 29-jarige atleet doet zondag in Emmeloord mee aan het Nederlands kampioenschap cross.

Sterk deelnemersveld
Hij is in vorm en liep onlangs in Schoorl een prima tien kilometer. Hij eindigde daar in een sterk deelnemersveld als 32e, maar verwacht op het NK Cross 'ergens' tussen de tiende en de twintigste plaats te eindigen. De atleet gaat er namelijk vanuit dat niet alle sterke lopers in de Flevopolder van de partij zullen zijn.

Beste tien
Na het NK Cross richt Floris zijn aandacht op de Venloop. Daar liep hij vorig jaar op de halve marathon een tijd van 68 minuten en 30 seconden en hoopt nu in Venlo een tijd in de 67 minuten te lopen. Na de halve marathon in Venlo loopt Floris voorlopig alleen nog maar kortere afstanden. Hij is niet tevreden over zijn prestaties op de lange afstand. "Wil je nationaal meedraaien bij de beste tien, dan moet je terug naar het kortere werk om uiteindelijk in de toekomst kans te maken weer bij de beste tien te komen", vertelt hij.

Op de tien kilometer heeft de atleet 'ambitieuze' plannen. Nu staat zijn record op deze afstand nog op 30 minuten en 47 seconden. Die tijd wil hij van de zomer al scherper stellen om in het najaar onder het half uur te duiken.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen