Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ricardo Floris: 'Komend seizoen records scherper stellen'

Geplaatst opwoensdag 20 februari 2019 - 21:49

Ricardo Floris wil dit seizoen zijn tijden op de halve marathon en de tien kilometer aanmerkelijk scherper stellen.

De 29-jarige atleet doet zondag in Emmeloord mee aan het Nederlands kampioenschap cross.

Sterk deelnemersveld
Hij is in vorm en liep onlangs in Schoorl een prima tien kilometer. Hij eindigde daar in een sterk deelnemersveld als 32e, maar verwacht op het NK Cross 'ergens' tussen de tiende en de twintigste plaats te eindigen. De atleet gaat er namelijk vanuit dat niet alle sterke lopers in de Flevopolder van de partij zullen zijn.

Beste tien
Na het NK Cross richt Floris zijn aandacht op de Venloop. Daar liep hij vorig jaar op de halve marathon een tijd van 68 minuten en 30 seconden en hoopt nu in Venlo een tijd in de 67 minuten te lopen. Na de halve marathon in Venlo loopt Floris voorlopig alleen nog maar kortere afstanden. Hij is niet tevreden over zijn prestaties op de lange afstand. "Wil je nationaal meedraaien bij de beste tien, dan moet je terug naar het kortere werk om uiteindelijk in de toekomst kans te maken weer bij de beste tien te komen", vertelt hij.

Op de tien kilometer heeft de atleet 'ambitieuze' plannen. Nu staat zijn record op deze afstand nog op 30 minuten en 47 seconden. Die tijd wil hij van de zomer al scherper stellen om in het najaar onder het half uur te duiken.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen