Overslaan en naar de inhoud gaan

Riante oefenzege Oranje-handballers

Geplaatst opzondag 15 januari 2017 - 18:58

De Nederlandse handballers hebben het oefen-drieluik tegen Finland zondag met een riante zege afgesloten.

De ploeg van bondscoach Joop Fiege won in Vantaa met 35-23. Luc Steins (Voerendaal) en Jasper Adams (Geleen) waren de topschutters met ieder vijf doelpunten.

Limburgers
Zeven Limburgse spelers maken deel uit van de selectie. Naast Steins en Adams zijn dat Mark van den Beucken, Kay Smits, Ivo Steins, Toon Leenders en Arjan Haenen

Monsterzege
Ook vrijdag en zaterdag oefende Oranje tegen de Finnen. In het eerste treffen boekte Nederland een monsterzege van 34-17. De tweede ontmoeting op zaterdag eindigde in een gelijkspel, 28-28.

De oefenstage in Finland maakte deel uit van de voorbereidingen op de volgende wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK van 2018. In mei is Letland de tegenstander.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Acht Limburgers in Nederlands handbalteam
Lions-speler Baart bij Nederlands handbalteam
Bevo wint makkelijk
Lions klopt Tongeren na slijtageslag
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen