Overslaan en naar de inhoud gaan

Ria Oomen stopt met panel L1 na dividend-discussie

Geplaatst opzondag 12 november 2017 - 16:38

Een fel debat over de dividendbelasting op L1 Radio is voor CDA-senator Ria Oomen reden om de handdoek in de ring te gooien bij radioprogramma De Stemming.

In het debat zei SP-wethouder Peter van Zutphen dat de afschaffing van die belasting alleen ten goede komt aan kapitaalkrachtige buitenlandse investeerders.

Vriendjes
"Nederland is geen belastingparadijs voor de gewone bouwvakker en de medewerker van Nedcar. Die betalen zich blauw aan belasting. Maar Nederland is wel een belastingparadijs voor de vriendjes van mevrouw Oomen”, beet hij de Maasbrachtse politica toe.

Verkeerde keelgat
Die uitspraak schoot Oomen in het verkeerde keelgat. "Ik vind dit een aantijging die je echt zo niet kunt laten gaan. Ik vind dat je dit moet terugnemen", zei ze tegen Van Zutphen. Die weigerde pertinent. "Ik sta er volledig achter. U kunt de afschaffing van de dividendbelasting tegenhouden in de Eerste Kamer" merkte hij op. Als Oomen dat niet doet is duidelijk aan welke kant ze staat, voegde de Heerlense SP-er daaraan toe.

Boos
Voor Oomen was daarmee de maat vol. Ze is boos over de manier waarop ze door Van Zutphen wordt neergezet, terwijl ze als burger netjes zegt te voldoet aan alle verplichtingen. "Evenals mijn vrienden." Na de uitzending van De Stemming besloot Oomen om niet meer in dit panel plaats te zullen nemen. "Ik kan zo niet discussiëren", beet ze Van Zutphen nog toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen