Overslaan en naar de inhoud gaan

Ria Oomen stopt met panel L1 na dividend-discussie

Geplaatst opzondag 12 november 2017 - 16:38

Een fel debat over de dividendbelasting op L1 Radio is voor CDA-senator Ria Oomen reden om de handdoek in de ring te gooien bij radioprogramma De Stemming.

In het debat zei SP-wethouder Peter van Zutphen dat de afschaffing van die belasting alleen ten goede komt aan kapitaalkrachtige buitenlandse investeerders.

Vriendjes
"Nederland is geen belastingparadijs voor de gewone bouwvakker en de medewerker van Nedcar. Die betalen zich blauw aan belasting. Maar Nederland is wel een belastingparadijs voor de vriendjes van mevrouw Oomen”, beet hij de Maasbrachtse politica toe.

Verkeerde keelgat
Die uitspraak schoot Oomen in het verkeerde keelgat. "Ik vind dit een aantijging die je echt zo niet kunt laten gaan. Ik vind dat je dit moet terugnemen", zei ze tegen Van Zutphen. Die weigerde pertinent. "Ik sta er volledig achter. U kunt de afschaffing van de dividendbelasting tegenhouden in de Eerste Kamer" merkte hij op. Als Oomen dat niet doet is duidelijk aan welke kant ze staat, voegde de Heerlense SP-er daaraan toe.

Boos
Voor Oomen was daarmee de maat vol. Ze is boos over de manier waarop ze door Van Zutphen wordt neergezet, terwijl ze als burger netjes zegt te voldoet aan alle verplichtingen. "Evenals mijn vrienden." Na de uitzending van De Stemming besloot Oomen om niet meer in dit panel plaats te zullen nemen. "Ik kan zo niet discussiëren", beet ze Van Zutphen nog toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen