Overslaan en naar de inhoud gaan

Ria Oomen stopt met panel L1 na dividend-discussie

Geplaatst opzondag 12 november 2017 - 16:38

Een fel debat over de dividendbelasting op L1 Radio is voor CDA-senator Ria Oomen reden om de handdoek in de ring te gooien bij radioprogramma De Stemming.

In het debat zei SP-wethouder Peter van Zutphen dat de afschaffing van die belasting alleen ten goede komt aan kapitaalkrachtige buitenlandse investeerders.

Vriendjes
"Nederland is geen belastingparadijs voor de gewone bouwvakker en de medewerker van Nedcar. Die betalen zich blauw aan belasting. Maar Nederland is wel een belastingparadijs voor de vriendjes van mevrouw Oomen”, beet hij de Maasbrachtse politica toe.

Verkeerde keelgat
Die uitspraak schoot Oomen in het verkeerde keelgat. "Ik vind dit een aantijging die je echt zo niet kunt laten gaan. Ik vind dat je dit moet terugnemen", zei ze tegen Van Zutphen. Die weigerde pertinent. "Ik sta er volledig achter. U kunt de afschaffing van de dividendbelasting tegenhouden in de Eerste Kamer" merkte hij op. Als Oomen dat niet doet is duidelijk aan welke kant ze staat, voegde de Heerlense SP-er daaraan toe.

Boos
Voor Oomen was daarmee de maat vol. Ze is boos over de manier waarop ze door Van Zutphen wordt neergezet, terwijl ze als burger netjes zegt te voldoet aan alle verplichtingen. "Evenals mijn vrienden." Na de uitzending van De Stemming besloot Oomen om niet meer in dit panel plaats te zullen nemen. "Ik kan zo niet discussiëren", beet ze Van Zutphen nog toe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen