Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Reuzenpoppen door de binnenstad van Venlo

Geplaatst opzondag 12 mei 2019 - 18:05

De binnenstad van Venlo was zondag het domein van de gilden, schutterijen, muziekverenigingen en reuzengroepen.

Groepen uit Nederland, België en Duitsland vierden hiermee het 425-jarig jubileum van Venlo's oudste stichting; het Akkermansgilde.

Concurrentie
"Groepen uit Duitsland, België en Nederland willen met deze internationale optocht de verbroedering laten zien", zegt voorzitter Bert Kok van het Akkermansgilde Venlo. Ondanks dat er 'concurrentie' was van andere evenementen - formule 1 en Ajax - is het gezellig druk in de binnenstad van Venlo. "Wij zijn de enige schutterij in Nederland en Belgisch Limburg, die stadsreuzen heeft", vertelt een trotse Kok.

Bijzondere dag
Voor de leden van schutterij St Andreas uit Velden is dit ook een bijzondere dag, want zij lopen voor het eerst sinds 1928 mee in een officiële optocht. "Na een jaartje of zestien bestaan te hebben is de schutterij in ruste gegaan. Vijf jaar geleden is de schutterij weer wakker geschud. "We hebben heel hard gewerkt om te komen tot waar we nu zijn", aldus voorzitter Peter Berden van de schutterij.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen