Overslaan en naar de inhoud gaan

Reuzenpoppen door de binnenstad van Venlo

Geplaatst opzondag 12 mei 2019 - 18:05

De binnenstad van Venlo was zondag het domein van de gilden, schutterijen, muziekverenigingen en reuzengroepen.

Groepen uit Nederland, België en Duitsland vierden hiermee het 425-jarig jubileum van Venlo's oudste stichting; het Akkermansgilde.

Concurrentie
"Groepen uit Duitsland, België en Nederland willen met deze internationale optocht de verbroedering laten zien", zegt voorzitter Bert Kok van het Akkermansgilde Venlo. Ondanks dat er 'concurrentie' was van andere evenementen - formule 1 en Ajax - is het gezellig druk in de binnenstad van Venlo. "Wij zijn de enige schutterij in Nederland en Belgisch Limburg, die stadsreuzen heeft", vertelt een trotse Kok.

Bijzondere dag
Voor de leden van schutterij St Andreas uit Velden is dit ook een bijzondere dag, want zij lopen voor het eerst sinds 1928 mee in een officiële optocht. "Na een jaartje of zestien bestaan te hebben is de schutterij in ruste gegaan. Vijf jaar geleden is de schutterij weer wakker geschud. "We hebben heel hard gewerkt om te komen tot waar we nu zijn", aldus voorzitter Peter Berden van de schutterij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen