Overslaan en naar de inhoud gaan

Reuvernaar verdacht van poging tot moord op Kempencross

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 10:35

Een 21-jarige man uit Reuver wordt samen met een 17-jarige vrouw verdacht van poging tot moord of doodslag, nadat ze zondag in Leende op het publiek van de Kempencross inreden. Daarmee hangt het duo mogelijk een zware gevangenisstraf boven het hoofd.

Door de aanrijding moesten drie mensen naar het ziekenhuis.

Belgen
De gewonden zijn volgens de politie allen Belgen. Het gaat om twee mannen (33 en 44 jaar) en een vrouw (35). Zij liepen beenletsel op en liggen nog in het ziekenhuis.

Lees ook: Man uit Reuver rijdt publiek in bij Kempencross

Ruzie over stoppen races
De ruzie ontstond toen de organisatie van de Kempencross de laatste van de drie races van de dag wilde annuleren, omdat er wegens droogte en stof te weinig zicht was. Sommige deelnemers eisten hun geld terug en er ontstond ruzie waarbij werd gevochten. De man uit Reuver zou tijdens de prijsuitreiking met zijn 'raceauto' het publiek zijn ingereden.

De bestuurder van de auto zit vast, net als een vrouw van 17 uit Katwijk. Ze worden woensdag voorgeleid voor de rechter commissaris.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen