Overslaan en naar de inhoud gaan

Reuver stroopt de mouwen op na windhoos

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 13:18

Het is puinruimen voor de bewoners van de Vinkenstraat in Reuver. Zij werden dinsdagavond getroffen door een windhoos waardoor dakpannen van de daken werden gerukt, auto's beschadigd raakten en bomen knapten.

Bewoner Kees Hoefs zat rustig op de bank toen opeens de ramen begonnen te klapperen.

Lees ook: Windhoos rukt bomen uit de grond: geen treinen en weg dicht

Schrik
"Ik rende naar boven om de ramen dicht te doen", zegt Hoefs. "Opeens hoorde ik van alles vallen. Dat bleken dakpannen te zijn." Toen hij buiten kwam trof hij een grote ravage aan. "Het duurde maar dertig seconden maar ik schrok me wezenloos." Het halve dak van Hoefs is eraf gewaaid. De andere helft beschadigd.

Zwembad
"Het leek wel een oorlogsgebied zegt buurman Rene van Santbergen. Hij kreeg een telefoontje van zijn vrouw op het werk. Toen hij thuis kwam zag hij dat de schade groot was. "Ons dak is kapot, rolluiken zijn kapot, auto is beschadigd, overkapping is gesneuveld en het houten speelhuis van onze kinderen ligt nu in het zwembad."

Aardbeving
Inmiddels zijn de dakdekkers in de straat al aan het werk om kapotte dakpannen te vervangen. Maar dat is voor Hoefs niet genoeg. "We hadden ons dak net vervangen", zegt hij. "Nu kunnen we opnieuw beginnen." Toch laat hij zich niet uit het veld slaan. "Ik woon nu dertig jaar in Reuver en heb al twee watersnoden en een aardbeving meegemaakt. En nu een windhoos", zegt hij met een glimlach. "Maar ik hoop dat het hierbij blijft."

Ook het verkeer in Reuver ondervond veel hinder. Zo moest de N271 tussen Reuver en Venlo worden afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen