Overslaan en naar de inhoud gaan

Reuver stroopt de mouwen op na windhoos

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 13:18

Het is puinruimen voor de bewoners van de Vinkenstraat in Reuver. Zij werden dinsdagavond getroffen door een windhoos waardoor dakpannen van de daken werden gerukt, auto's beschadigd raakten en bomen knapten.

Bewoner Kees Hoefs zat rustig op de bank toen opeens de ramen begonnen te klapperen.

Lees ook: Windhoos rukt bomen uit de grond: geen treinen en weg dicht

Schrik
"Ik rende naar boven om de ramen dicht te doen", zegt Hoefs. "Opeens hoorde ik van alles vallen. Dat bleken dakpannen te zijn." Toen hij buiten kwam trof hij een grote ravage aan. "Het duurde maar dertig seconden maar ik schrok me wezenloos." Het halve dak van Hoefs is eraf gewaaid. De andere helft beschadigd.

Zwembad
"Het leek wel een oorlogsgebied zegt buurman Rene van Santbergen. Hij kreeg een telefoontje van zijn vrouw op het werk. Toen hij thuis kwam zag hij dat de schade groot was. "Ons dak is kapot, rolluiken zijn kapot, auto is beschadigd, overkapping is gesneuveld en het houten speelhuis van onze kinderen ligt nu in het zwembad."

Aardbeving
Inmiddels zijn de dakdekkers in de straat al aan het werk om kapotte dakpannen te vervangen. Maar dat is voor Hoefs niet genoeg. "We hadden ons dak net vervangen", zegt hij. "Nu kunnen we opnieuw beginnen." Toch laat hij zich niet uit het veld slaan. "Ik woon nu dertig jaar in Reuver en heb al twee watersnoden en een aardbeving meegemaakt. En nu een windhoos", zegt hij met een glimlach. "Maar ik hoop dat het hierbij blijft."

Ook het verkeer in Reuver ondervond veel hinder. Zo moest de N271 tussen Reuver en Venlo worden afgesloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen