Overslaan en naar de inhoud gaan

Reuver stroopt de mouwen op na windhoos

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 13:18

Het is puinruimen voor de bewoners van de Vinkenstraat in Reuver. Zij werden dinsdagavond getroffen door een windhoos waardoor dakpannen van de daken werden gerukt, auto's beschadigd raakten en bomen knapten.

Bewoner Kees Hoefs zat rustig op de bank toen opeens de ramen begonnen te klapperen.

Lees ook: Windhoos rukt bomen uit de grond: geen treinen en weg dicht

Schrik
"Ik rende naar boven om de ramen dicht te doen", zegt Hoefs. "Opeens hoorde ik van alles vallen. Dat bleken dakpannen te zijn." Toen hij buiten kwam trof hij een grote ravage aan. "Het duurde maar dertig seconden maar ik schrok me wezenloos." Het halve dak van Hoefs is eraf gewaaid. De andere helft beschadigd.

Zwembad
"Het leek wel een oorlogsgebied zegt buurman Rene van Santbergen. Hij kreeg een telefoontje van zijn vrouw op het werk. Toen hij thuis kwam zag hij dat de schade groot was. "Ons dak is kapot, rolluiken zijn kapot, auto is beschadigd, overkapping is gesneuveld en het houten speelhuis van onze kinderen ligt nu in het zwembad."

Aardbeving
Inmiddels zijn de dakdekkers in de straat al aan het werk om kapotte dakpannen te vervangen. Maar dat is voor Hoefs niet genoeg. "We hadden ons dak net vervangen", zegt hij. "Nu kunnen we opnieuw beginnen." Toch laat hij zich niet uit het veld slaan. "Ik woon nu dertig jaar in Reuver en heb al twee watersnoden en een aardbeving meegemaakt. En nu een windhoos", zegt hij met een glimlach. "Maar ik hoop dat het hierbij blijft."

Ook het verkeer in Reuver ondervond veel hinder. Zo moest de N271 tussen Reuver en Venlo worden afgesloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen