Overslaan en naar de inhoud gaan

Reuver stroopt de mouwen op na windhoos

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 13:18

Het is puinruimen voor de bewoners van de Vinkenstraat in Reuver. Zij werden dinsdagavond getroffen door een windhoos waardoor dakpannen van de daken werden gerukt, auto's beschadigd raakten en bomen knapten.

Bewoner Kees Hoefs zat rustig op de bank toen opeens de ramen begonnen te klapperen.

Lees ook: Windhoos rukt bomen uit de grond: geen treinen en weg dicht

Schrik
"Ik rende naar boven om de ramen dicht te doen", zegt Hoefs. "Opeens hoorde ik van alles vallen. Dat bleken dakpannen te zijn." Toen hij buiten kwam trof hij een grote ravage aan. "Het duurde maar dertig seconden maar ik schrok me wezenloos." Het halve dak van Hoefs is eraf gewaaid. De andere helft beschadigd.

Zwembad
"Het leek wel een oorlogsgebied zegt buurman Rene van Santbergen. Hij kreeg een telefoontje van zijn vrouw op het werk. Toen hij thuis kwam zag hij dat de schade groot was. "Ons dak is kapot, rolluiken zijn kapot, auto is beschadigd, overkapping is gesneuveld en het houten speelhuis van onze kinderen ligt nu in het zwembad."

Aardbeving
Inmiddels zijn de dakdekkers in de straat al aan het werk om kapotte dakpannen te vervangen. Maar dat is voor Hoefs niet genoeg. "We hadden ons dak net vervangen", zegt hij. "Nu kunnen we opnieuw beginnen." Toch laat hij zich niet uit het veld slaan. "Ik woon nu dertig jaar in Reuver en heb al twee watersnoden en een aardbeving meegemaakt. En nu een windhoos", zegt hij met een glimlach. "Maar ik hoop dat het hierbij blijft."

Ook het verkeer in Reuver ondervond veel hinder. Zo moest de N271 tussen Reuver en Venlo worden afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen