Overslaan en naar de inhoud gaan

Restzetel in Venray voor CDA

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 17:17

De restzetel in de Venrayse gemeenteraad gaat naar het CDA, dat na deze hertelling 9 zetels krijgt. Venray Lokaal blijft steken op 5 zetels.

Donderdagochtend vroeg bleek dat allebei de partijen evenveel partijen stemmen hadden voor een restzetel.

Geen loting
Officieel moet er dan geloot worden, maar daar hadden zowel het CDA als Venray Lokaal geen trek in. Daarom kwam er een hertelling, waaruit bleek dat het CDA toch meer stemmen over had dan VL.

Lees ook: Venrayse partijen: 'Lot niet laten beslissen over restzetel'

Geen teleurstelling
Venray Lokaal-fractievoorzitter Carla Brugman vindt het geen teleurstelling dat de restzetel naar het CDA is gegaan. "De democratie heeft nu gewonnen. Het zou echt een drama zijn geweest als het was uitgelopen op een loterij." Jan Loonen van het CDA noemt het heel leuk dat zijn partij nu een zetel extra heeft. "We hebben nu vier zetels meer dan Venray Lokaal, en dat maakt toch wel wat uit. De Venrayse kiezer heeft ons beleid in ieder geval niet afgestraft."

Zetelwissel
Uit de hertelling komt ook naar voren dat niet de 17-jarige Yvon Peters voor Venray Lokaal is gekozen, maar dat Ahmet Kocyigit meer stemmen heeft gekregen en dus een zetel krijgt. Venray Lokaal deed woensdag voor het eerst mee bij de gemeenteraadsverkiezingen in Venray. De progressieve partij is ontstaan uit een fusie van PP2 en inVENtief.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen