Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Resten Brusselsepoort Maastricht ontdekt tussen puin

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 20:52

Bij de restauratie van het afgebrande klooster Hoogcruts bij Slenaken zijn resten van de historische Maastrichtse vesting Brusselse Poort gevonden.

De resten waren eerder opgegraven bij de aanleg van de A2-tunnel, en samen met het overige puin afgevoerd.

Straatverharding
Bij de restauratie van het voormalige klooster Hoogcruts zou men dat puin gebruiken als straatverharding. Restauratiearchitect Karl Pesch-Konopka, die voor Het Limburgs Landschap het project begeleidt, werd nieuwsgierig toen hij een partij aangeleverde hardsteen zag en ging op onderzoek uit. Volgens verschillende onderzoekers zijn de stenen naar alle waarschijnlijkheid onderdeel van de bewerkte bovenkant van de Brusselsepoort.

Vestingstad Maastricht omstreeks 1850
Foto: Topotijdreis.nl

Vestingstad
In 2017 is het 150 jaar geleden dat Maastricht als vestingstad is ontmanteld. Het Limburgs Landschap wil nu, samen met de gemeente Maastricht, bekijken hoe ze de restanten van de gesloopte vesting weer in het stadsbeeld kunnen terugbrengen.

De Brusselse Poort in Maastricht in de 19e eeuw, voor de sloop
Foto: Karl-Pesch Konopka/Limburgs Landschap
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar gastvrijheid in Zuid-Limburg
Maastricht meest gewaardeerde stad van Limburg
Paarden met gasmaskers in de Eerste Wereldoorlog
Beestachtige oorlog in Natuurhistorisch Museum
Limburgse vlag
Bijna waren alle Limburgers Maastrichtenaren
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen