Overslaan en naar de inhoud gaan

Resten boerderij uit twaalfde eeuw gevonden in Weert

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 22:28

Archeologen van VUhbs uit Amsterdam hebben in Weert de restanten van een boerderij uit de twaalfde of de dertiende eeuw opgegraven.

De archeologen zijn drie weken geleden begonnen en hebben inmiddels driekwart hectare blootgelegd, laat de gemeente Weert weten.

Een van de grootste
De vondst werd gedaan op industrieterrein Kampershoek 2.0, vlak achter boerderijen aan de Sint Sebastiaanskapelstraat. Volgens de archeologen is het een van de grootste hoeves uit de twaalfde of dertiende eeuw die ooit in Zuid-Nederland zijn aangetroffen. De hoofdboerderij heeft een afmeting van 28 bij 13 meter.

Plucksackhof
Omdat de boerderij ook een brede gracht had, gaan de onderzoekers ervan uit dat het gebouw ook een militaire functie heeft gehad. Mogelijk is de nu opgegraven hoeve een voorloper van de Plucksackhof, een hoeve die samen met de omliggende gronden eigendom was van de Heren van Horne.

De opgravingen vonden plaats vanwege de bouw van het nieuwe bedrijvenpark Kampershoek 2.0.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen