Kerk Schimmert (18 apr 2020)

Grote scheuren in Schimmertse kerk ontdekt

Een geluk bij een ongeluk. Dankzij de coronacrisis kon vaart worden gemaakt met de broodnodige restauratie van de Sint Remigiuskerk in Schimmert. Maar goed ook. Want bij nadere inspectie bleek de kerk er slechter aan toe dan gedacht.

Bijna oudste kanon van Nederland in Blerick (15-04-2020)
Kanon Blerick blijkt een van de oudste in Nederland

Een kanon dat al sinds jaar en dag te zien is in Blerick blijkt ongeveer 500 jaar oud te zijn. Daarmee hoort het stuk geschut waarschijnlijk tot de oudste kanonnen van Nederland. Dat is de voorlopige conclusie van artillerie-kenner Nico Brinck uit Terschelling.

Nieuwe trappen naar de kerktoren van de Nicolaaskerk in Meijel (04 feb 2020)
Opknapbeurt kerk Meijel bijna klaar

De restauratie van de Sint-Nicolaaskerk in Meijel is bijna klaar.

Sint Petruskerk Sittard (Grote Kerk) (16 dec 2019)
Restauratie voor monumentale Petruskerk Sittard

De Petruskerk in Sittard wordt opgeknapt. Uit onderzoek van de Monumentenwacht Limburg blijkt dat de zowel het schip van de kerk als de toren aan restauratie toe zijn.

Gestolen klarinet na twee jaar restaureren terug bij eigenaar

Na bijna twee jaar restaureren heeft Emil Szarkowicz zijn oude vertrouwde klarinet weer terug.

Proefboringen in Maastrichtse stadsmuur

In verband met de herstelwerkzaamheden aan de ingestorte stadsmuur van Maastricht zijn dinsdag speciale proefboringen uitgevoerd.

Video: Grottenreplica Nachtwacht onthuld na restauratie

De restauratie van het kopie van Nachtwacht in de grotten van de Zonneberg in Maastricht is klaar.

Kleine torenspits kerk Nederweert verwijderd

Een van de vier kleinere torenspitsen rondom de kerktoren van de Sint-Lambertuskerk in Nederweert is maandag weggehaald.

Video: Torenspits in ere hersteld op Warblingshuis

Het Warblingshuis in Doenrade is sinds vrijdag voorzien van een torenspits. Die werd tijdens de restauratie van het Rijksmonument onder grote belangstelling erop geplaatst.

Miljoenen voor opknapbeurt monumentale woningen Sittard

In de Sittardse wijk Overhoven begint woensdag de restauratie van 25 monumentale woningen aan de Petrusstraat en de Heistraat.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten