Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Restaurants in spanning om sterrenregen

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 13:17

Maandag is de grote dag voor veel toprestaurants in Limburg en de rest van het land.

Dan wordt in Amsterdam de nieuwe Michelin-gids gepresenteerd. De gids geldt nog steeds als de meest gezaghebbende culinaire gids.

Impact
Wat betekent het voor je zaak als je een Michelin-ster krijgt? En wat moet je ervoor doen om die te kunnen behouden?

Verslaggever Jo Cortenraedt ging voor het antwoord naar Cucina del Mondo in Heerlen, een van de elf sterrenrestaurants in Limburg:

Video: L1

Schone lei
Sterrenkok Servais Tielman van Cucina del Mondo nam eerder deze maand het befaamde restaurant Beluga in Maastricht, dat nu nog twee sterren heeft, over van Hans van Wolde. Bij zo'n verkoop gaan de sterren van een zaak verloren. De nieuwe eigenaar moet dus opnieuw bijna letterlijk 'de sterren van de hemel koken'.

Lees ook: Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht

Bekendmaking
Welke Limburgse restaurants een ster krijgen of behouden, wordt maandag vanaf 11:00 uur bekendgemaakt door Michelin.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen