Overslaan en naar de inhoud gaan

Restaurants outlet voorlopig dicht na nieuw incident

Geplaatst opzaterdag 4 november 2017 - 15:34

Verschillende restaurants in het nieuwe deel van Designer Outlet Roermond zijn zaterdag voor onbepaalde tijd gesloten uit veiligheidsoverwegingen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er een flinke tegel los van de gevel van het zogenaamde Looskade-gebouw.

Onderzoek
Daarop heeft de brandweer de constructie onderzocht, om te kijken of er kans was op instortingsgevaar. Wat de uitkomst van dat onderzoek is, is onduidelijk. De brandweer kon desgevraagd niet op het voorval reageren. Een woordvoerster van het outlet bevestigt het incident, maar zegt niets te hebben gehoord over instortingsgevaar.

Maatregelen
Voorlopig zijn de restaurants in het pand gesloten. Het gaat onder meer om La Place, Wagamama en The Burger Federation. Bij die laatste zaak was onlangs een brand, terwijl ook La Place recent met een brand te maken had. Door het voorval met de tegel vragen medewerkers zich af of het gebouw veilig genoeg is.

Verklaring
De woordvoerster van het outlet wil niet op verdere vragen ingaan. Ze wijst naar een verklaring, waarin wordt gerept over een 'incident'. Wat er precies is gebeurd, staat er niet in. "Op dit moment wordt uitgezocht wat dit incident heeft veroorzaakt en tot die tijd zullen de getroffen veiligheidsmaatregelen van kracht blijven. De winkels zijn als normaal open."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen