etensresten

Toprestaurants laten gasten vroeger komen

Veel Limburgse restaurants laten hun gasten vroeger komen. Via hun websites en social media roepen ze de mensen die geboekt hebben op om zich eerder te melden voor de lunch en het diner, vanwege de vroege sluitingstijden die zijn opgelegd door de regering in verband met corona.

Eten bezorgen
Limburgers bestellen ondanks coronacrisis evenveel eten

Limburgers zijn door de coronacrisis niet meer of minder eten gaan bestellen dan normaal.

Horeca eten en drinken restaurant café
Reserveren horeca: nog veel tafeltjes vrij op 1 juni

De horeca opent maandag weer de deuren. Wie een reserveringsregen verwacht, komt echter bedrogen uit: er zijn maar weinig ondernemers die op maandag alle tafeltjes op dit moment al gevuld hebben.

Restaurant keuken mondkapje corona
Duitse restaurants proeftuin voor Limburg

Hoewel de horeca pas op 1 juni weer open gaat, zitten veel Limburgers toch al in het restaurant. Niet in Nederland, maar net over de grens in Duitsland.

Restaurant culinair horeca
Limburgse chef-koks wachten op Michelinsterrenregen

De crème de la crème van het Limburgse restaurantwezen wacht maandag in spanning op de uitreiking van de Michelinsterren.

restaurant eten gerecht
Limburgs toprestaurant weer in top 10 van Lekker500

Restaurant Da Vinci in Maasbracht staat weer in de top 10 van restaurantgids Lekker500.

Direct twee Michelinsterren voor Roermonds restaurant

Het Roermondse restaurant Sabero heeft direct twee Michelinsterren opgeëist. Het is pas de tweede keer dat een debuterend restaurant meteen twee sterren krijgt.

Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst

Cullinair genieten voor een licht prijsje? Dan moet je bij sterrenrestaurant Aubergine in Steyl zijn. Daar ben je per gang het goedkoopst uit van alle Nederlandse sterrenzaken.

Topkok (79) wil nog één keer vlammen aan het fornuis

De bekende cuisinier Jacques Zeguers opent begin volgend jaar maar liefst twee nieuwe restaurants in Maastricht.

Niet opdagen na reservering dood in de pot voor restaurants

Limburgse restaurants hebben steeds vaker te maken met no-shows: mensen hebben gereserveerd maar komen niet opdagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten