Overslaan en naar de inhoud gaan

Restaurant 't Klauwes in Wahlwiller sluit na 43 jaar

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 6:34

Een van de langst draaiende en hoogst aangeschreven restaurants van het Heuvelland sluit eind dit jaar. ’t Klauwes in Wahlwiller is verkocht.

Restaurant ’t Klauwes werd 43 jaar lang uitgebaat door de familie Savelkoul. Sinds 1984 staan de broers Frans en Leo Savelkoul aan het roer van de bedrijfsvoering. Vandaar ook de wat sjiekere bijnaam van het restaurant: Les Frères.

Gezondheid
"Aan alles komt een eind", zegt Frans. Hij geeft toe dat de jaren beginnen te tellen. En hoewel hij zelf meent dat hij nog wel een paar jaar door had gekund, voor broer Leo ligt dat iets anders. "Die heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid.
Het doet van de ene kant pijn om de zaak van de hand te doen, maar aan de andere kant is het voor mijn broer ook een opluchting."

Belgisch koppel
De broers hadden twee jaar geleden al besloten de zaak van de hand te doen. Hun kinderen hebben volgens Savelkoul geen interesse om het restaurant over te nemen. Per 1 december komt de zaak in handen van een Belgisch koppel dat daar een nieuw concept wil starten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen