Chef-kok Jean Thoma van restaurant Aan Sjuuteeänjd in Schinnen overweegt om bever op de kaart zetten. Dat zegt hij naar aanleiding van de oproep van het Waterschap Roer en Overmaas.
Voorzitter Jan Schrijen zou er een streekgerecht van willen maken. Er leven in Limburg ongeveer 400 bevers maar ze veroorzaken soms overlast.
'Lekker stukje'
Afschieten en opvoeren op de menukaart, dat ziet chef-kok Thoma wel zitten: "Wie weet gaan we het binnenkort serveren, het lijkt me wel een lekker stukje." Zijn restaurant serveert veel wild maar nog geen bever dus: "De mensen moeten er aan gaan wennen, het is nu toch vooral een schattig beestje dat aan bomen knaagt."
Muskusrat
De kok heeft ook in België gewerkt. Daar werd in het verleden ook waterkonijn, ofwel muskusrat, geserveerd: "De beestjes lijken heel veel op elkaar, het zijn allebei waterbeesten en ook knaagdieren. Je kunt het heel goed gebruiken in een stoofpotje."
De kok verwacht dat het twee jaar duurt voordat het vlees op de kaart staat. Maar de provincie wil de beesten nog niet laten afschieten.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.