Overslaan en naar de inhoud gaan

Restaurant Sjuuteeänjd wil wellicht bever op menu

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 19:52

Chef-kok Jean Thoma van restaurant Aan Sjuuteeänjd in Schinnen overweegt om bever op de kaart zetten. Dat zegt hij naar aanleiding van de oproep van het Waterschap Roer en Overmaas.

Voorzitter Jan Schrijen zou er een streekgerecht van willen maken. Er leven in Limburg ongeveer 400 bevers maar ze veroorzaken soms overlast.

'Lekker stukje'
Afschieten en opvoeren op de menukaart, dat ziet chef-kok Thoma wel zitten: "Wie weet gaan we het binnenkort serveren, het lijkt me wel een lekker stukje." Zijn restaurant serveert veel wild maar nog geen bever dus: "De mensen moeten er aan gaan wennen, het is nu toch vooral een schattig beestje dat aan bomen knaagt."

Muskusrat
De kok heeft ook in België gewerkt. Daar werd in het verleden ook waterkonijn, ofwel muskusrat, geserveerd: "De beestjes lijken heel veel op elkaar, het zijn allebei waterbeesten en ook knaagdieren. Je kunt het heel goed gebruiken in een stoofpotje."

De kok verwacht dat het twee jaar duurt voordat het vlees op de kaart staat. Maar de provincie wil de beesten nog niet laten afschieten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Beverburcht in brand gestoken in Ohé en Laak
Beverplaag dreigt in Limburg
Bever terroriseert bomen in Kasteeltuinen Arcen
Ook Friesland ziet Limburgse bevers niet zitten
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen