Overslaan en naar de inhoud gaan

Restaurant overtreedt weer coronaregels, nu langer op slot

Geplaatst opdonderdag 18 november 2021 - 18:44

De deuren van restaurant Vain's in Venlo gaan drie maanden dicht nadat de gemeente constateerde dat het horecabedrijf opnieuw de coronaregels met voeten trad.

Dat meldt Omroep Venlo donderdag.

Het restaurant aan de Jodenstraat moest afgelopen vrijdag eigenlijk al een week op slot omdat de eigenaar weigert de QR-code van gasten te controleren. Maar volgens Antoin Scholten, burgemeester van Venlo, heeft het restaurant zich niet aan die straf gehouden.

Sympathisanten
In plaats daarvan verzamelde zich op vrijdag een groep sympathisanten bij de horecazaak. En ontstak een discussie op social media met woedende reacties. Nu de sluiting van zeven dagen door Vain's aan de laars is gelapt en de coronaregels opnieuw zijn overtreden, grijpt de gemeente Venlo harder in.

De laatste reactie van de eigenaar van het Balinees restaurant valt te lezen op Facebook. "Ik sta voor mijn zaak. En ik sta hier voor jullie vrijheid. Ik sta voor onze vrijheid. En het belangrijkste van alles: Ik sta in mijn recht." De boodschap is van zaterdag 13 november om kwart over twee in de nacht.

Lees ook: Restaurant dicht wegens niet naleven coronamaatregelen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen