Overslaan en naar de inhoud gaan

Restaurant Hans van Wolde moet dicht van rechtbank

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 15:52

Sterrenkok Hans van Wolde moet zijn pop-up restaurant in Maastricht met onmiddellijke ingang sluiten.

Dat heeft de rechtbank beslist in het kort geding dat was aangespannen door Servais Tielman, de huidige eigenaar van restaurant Beluga Loves You.

Gebreken
Dat restaurant nam hij afgelopen jaar over van Van Wolde. Maar omdat het restaurant volgens de nieuwe eigenaar allemaal gebreken vertoont, sleepte hij Van Wolde voor de rechter.

Lees ook: Rechter hakt knoop door in conflict restaurant Beluga

Oneerlijk
Volgens de rechter is het pop-up restaurant, dat alleen op zaterdag geopend was onder de naam ‘De Brute Tafel’, een vorm van oneerlijke concurrentie. De tijdelijke eetgelegenheid ligt op circa twee kilometer van Beluga Loves You en zou volgens plan tot eind februari open blijven.

Te complex
De andere eis van Tielman, namelijk een vordering van 400.000 euro als schadevergoeding voor vermeende verborgen gebreken in de keuken van Beluga Loves You, is door de rechter afgewezen. Tijdens de zitting had de rechter al laten doorschemeren dat deze zaak, waarbij het voornamelijk ging om waterlekkages, te complex is om in een kort geding te beoordelen. Weliswaar was daar door Tielman onderzoek naar laten doen, maar daar was Van Wolde niet bij betrokken.

Bodemprocedure
Om alsnog een schadevergoeding af te dwingen, zou een bodemprocedure noodzakelijk zijn. Of Tielman die gaat beginnen, zal de komende weken moeten blijken. Van Wolde bouwt momenteel aan een nieuw luxe restaurant in Reijmerstok, dat in het voorjaar moet opengaan. Vooralsnog gaan die werkzaamheden gewoon door.

Restaurant Van Wolde ainsi
Foto: Jean-Pierre Geusens
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen