Overslaan en naar de inhoud gaan

Restaurant Hans van Wolde moet dicht van rechtbank

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 15:52

Sterrenkok Hans van Wolde moet zijn pop-up restaurant in Maastricht met onmiddellijke ingang sluiten.

Dat heeft de rechtbank beslist in het kort geding dat was aangespannen door Servais Tielman, de huidige eigenaar van restaurant Beluga Loves You.

Gebreken
Dat restaurant nam hij afgelopen jaar over van Van Wolde. Maar omdat het restaurant volgens de nieuwe eigenaar allemaal gebreken vertoont, sleepte hij Van Wolde voor de rechter.

Lees ook: Rechter hakt knoop door in conflict restaurant Beluga

Oneerlijk
Volgens de rechter is het pop-up restaurant, dat alleen op zaterdag geopend was onder de naam ‘De Brute Tafel’, een vorm van oneerlijke concurrentie. De tijdelijke eetgelegenheid ligt op circa twee kilometer van Beluga Loves You en zou volgens plan tot eind februari open blijven.

Te complex
De andere eis van Tielman, namelijk een vordering van 400.000 euro als schadevergoeding voor vermeende verborgen gebreken in de keuken van Beluga Loves You, is door de rechter afgewezen. Tijdens de zitting had de rechter al laten doorschemeren dat deze zaak, waarbij het voornamelijk ging om waterlekkages, te complex is om in een kort geding te beoordelen. Weliswaar was daar door Tielman onderzoek naar laten doen, maar daar was Van Wolde niet bij betrokken.

Bodemprocedure
Om alsnog een schadevergoeding af te dwingen, zou een bodemprocedure noodzakelijk zijn. Of Tielman die gaat beginnen, zal de komende weken moeten blijken. Van Wolde bouwt momenteel aan een nieuw luxe restaurant in Reijmerstok, dat in het voorjaar moet opengaan. Vooralsnog gaan die werkzaamheden gewoon door.

Restaurant Van Wolde ainsi
Foto: Jean-Pierre Geusens
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen