Overslaan en naar de inhoud gaan

Restaurant Hans van Wolde moet dicht van rechtbank

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 15:52

Sterrenkok Hans van Wolde moet zijn pop-up restaurant in Maastricht met onmiddellijke ingang sluiten.

Dat heeft de rechtbank beslist in het kort geding dat was aangespannen door Servais Tielman, de huidige eigenaar van restaurant Beluga Loves You.

Gebreken
Dat restaurant nam hij afgelopen jaar over van Van Wolde. Maar omdat het restaurant volgens de nieuwe eigenaar allemaal gebreken vertoont, sleepte hij Van Wolde voor de rechter.

Lees ook: Rechter hakt knoop door in conflict restaurant Beluga

Oneerlijk
Volgens de rechter is het pop-up restaurant, dat alleen op zaterdag geopend was onder de naam ‘De Brute Tafel’, een vorm van oneerlijke concurrentie. De tijdelijke eetgelegenheid ligt op circa twee kilometer van Beluga Loves You en zou volgens plan tot eind februari open blijven.

Te complex
De andere eis van Tielman, namelijk een vordering van 400.000 euro als schadevergoeding voor vermeende verborgen gebreken in de keuken van Beluga Loves You, is door de rechter afgewezen. Tijdens de zitting had de rechter al laten doorschemeren dat deze zaak, waarbij het voornamelijk ging om waterlekkages, te complex is om in een kort geding te beoordelen. Weliswaar was daar door Tielman onderzoek naar laten doen, maar daar was Van Wolde niet bij betrokken.

Bodemprocedure
Om alsnog een schadevergoeding af te dwingen, zou een bodemprocedure noodzakelijk zijn. Of Tielman die gaat beginnen, zal de komende weken moeten blijken. Van Wolde bouwt momenteel aan een nieuw luxe restaurant in Reijmerstok, dat in het voorjaar moet opengaan. Vooralsnog gaan die werkzaamheden gewoon door.

Restaurant Van Wolde ainsi
Foto: Jean-Pierre Geusens
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen