Overslaan en naar de inhoud gaan

Restant MVV-Roda JC wordt een rare wedstrijd

Geplaatst opzondag 28 november 2021 - 16:08

Het restant van de uit te spelen wedstrijd tussen MVV en Roda JC wordt een rare wedstrijd, zeggen trainers Klaas Wels en Jurgen Streppel.

Roda-coach Jurgen Streppel geeft aan dat het aanvangstijdstip van 13:00 uur bijzonder is, net als ook de lengte van de wedstrijd. Er moeten nog drie minuten in de eerste helft worden afgewerkt en daarna de gebruikelijke 45 minuten in de tweede helft.

Tactisch
Ook tactisch kan het hele interessante wedstrijd worden mocht één van de twee Limburgse ploeg weten te scoren. "Misschien bij een voorsprong een extra verdediger erin brengen, of juist snelheid voorin brengen", licht MVV-trainer Klaas Wels zijn tactische overwegingen toe.

Tweede keer
MVV-speler Mitchel Keulen maakte vorig seizoen ook al eens zo'n verkorte restantwedstrijd mee. "Ik speelde toen nog bij Roda. Het begon in de wedstrijd tegen Almere City te sneeuwen. Een paar dagen later hebben we toen ook nog half van de wedstrijd moeten uitspelen. Het is voor mij dan nu al de tweede keer, het blijft heel raar."

Lees ook: Wedstrijd Roda JC gestaakt vanwege hevige sneeuwval

Gestaakt
Wegens ongeregeldheden werd de derby MVV Maastricht-Roda JC Kerkrade vrijdagavond 29 oktober gestaakt. In de 40ste minuut gooiden supporters van MVV en Roda vuurwerk naar elkaar. Verder dreigden fans het veld te bestormen. Scheidsrechter Joey Kooij kon dan ook niet anders dan de spelers van het veld af te halen. Nadat alle spelers van het veld waren, kwam de Mobiele Eenheid (ME) het veld op in een poging om de rust te doen wederkeren. Toen dit niet lukte, werd de wedstrijd definitief gestaakt en moest de ME ingrijpen.

Lees ook: Derby MVV-Roda bereikt dieptepunt: 'Dit is dramatisch'

Live
Het restant van de Limburgse derby is maandag vanaf 12:45 uur te volgen via de Facebookpagina's van L1 en 1Limburg. Om 13:00 uur wordt de wedstrijd hervat in De Geusselt bij een tussenstand van 0-0.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen