Overslaan en naar de inhoud gaan

Reserveringen stromen binnen bij Limburgse campings

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 7:30

De campings in Limburg krijgen veel reserveringen voor de komende zomermaanden. Vooral nu reizen naar het buitenland niet risicoloos is en het sanitair op de campings weer open is, stromen de aanmeldingen binnen. Ook bij hotels wordt het drukker in de reserveringssystemen.

Dat blijkt uit een rondgang van 1Limburg langs verschillende campings en hotels in de provincie.

Zomermaanden
De campings merken na maanden van annuleringen dat er nu ook weer reserveringen binnenkomen. Bij Resort Mooi Bemelen is de camping al bijna vol: "We hebben tachtig vakantiehuisjes en die zijn al zo goed als vol", zegt een receptioniste van het resort. Ook bij Camping De Cauberg begint het voller te raken: "Het wordt elk weekend al drukker en voor de zomermaanden is dat ook het geval."

Video: L1

Kon beter
Toch waakt men bij de campings voor euforie: "Het gaat niet slecht, maar het kon beter", zegt eigenaresse Ina Beunen van camping De Maashoeve in Ohé en Laak. Ook bij Camping De Eendenkooi in Melderslo gaat de vlag nog niet uit: "In juli en augustus komen nu reserveringen, maar het is moeilijk te zeggen of we vol geraken", zegt beheerder Rene Nijsten.

Camping Marina Oolderhuuske Roermond coronacrisis (8 apr 2020)
Foto: L1 (Robert Janssen)

Bij Resort Marina Olderhuuske in Roermond zien ze het aantal boekingen stijgen: "We zien wel een stijging in het aantal boekingen en inderdaad veel uit Nederland. Ik denk dat het wel te maken heeft met het feit dat mensen minder snel naar het buitenland gaan, omdat dat daar risico's aanzitten", zegt receptioniste Kimberley Haenraets. Bij Camping Rozenhof in Vijlen is ook nog maar 'her en der' een plekje vrij.

Toch naar buitenland
Toch is er ook vrees bij de campingeigenaren: "We zijn wel een beetje bang dat mensen dadelijk last minute zeggen dat ze toch naar het buitenland vertrekken en hun verblijf bij ons annuleren", zeggen ze bij Camping De Cauberg. Ook andere campings houden daar rekening mee, maar denken dat het grootste gedeelte van de mensen gewoon komt: "Er zijn ook gewoon annuleringsvoorwaarden, waardoor we alsnog het geld (deels) binnen krijgen", zo zeggen meerdere eigenaren. Een deel van de campings denkt, op basis van hun doelgroep, dat hun gasten gewoon komen: "Wij zijn gericht op senioren, en die gaan niet meer zo snel naar het buitenland", zegt Ed Vossen van Camping 't Vossenveld in Egchel.

Compensatie
Hoe vol de komende maanden ook zullen zijn, de afgelopen maanden verdien je er niet mee terug, zo zeggen veel ondernemers: "Dat verdien je nooit meer terug. Feestdagen als Pasen en Pinksteren en evenementen als de Amstel Gold Race zijn normaal bomvolle weekenden", zeggen ze bij Camping De Linde in Valkenburg. Bij Marina Olderhuuske in Roermond onderschrijven ze dat: "Je zal nooit meer volledig gecompenseerd worden. We zitten normaal altijd vol met de feestdagen." Bij Camping De Cauberg hebben ze toch nog hoop iets van het gemiste van het voorjaar in te halen: "Wij hopen op hele mooie zomermaanden en op het doorgaan van de Amstel Gold Race op 10 oktober. Dan zouden we een inhaalslag kunnen maken."

Communicatie
Bij Camping Oriental in Berg en Terblijt hekelen ze de communicatie van het kabinet: "Mensen zijn bang gemaakt over het coronavirus, maar nu je weer naar de camping mag, moet je dat ook communiceren. We kregen deze week telefoontjes met de vraag wanneer ons sanitair weer open gaat. Dus dat mag het kabinet wel eens wat duidelijker communiceren in de persconferenties", zegt Edith Soudant, mede-eigenaresse van de camping. Rene Nijsten van Camping De Eendenkooi merkt ook voorzichtigheid: "Het vertrouwen ontbreekt nog bij de mensen. Maar we houden goede hoop dat de mensen toch komen."

Hotels
Ook de hotels merken een drukte in het aantal reserveringen. Onder meer bij Hotel Janssen in Valkenburg: "We merken dat mensen in eigen land op vakantie gaan en dat ze ook kiezen voor een langer verblijf dan gemiddeld", zegt eigenaresse Yvonne Beks. Ook bij Hotel Oolderhof loopt het storm: "We krijgen echt veel reserveringen binnen en ook van verschillende nationaliteiten. Niet alleen Nederlanders, maar ook Belgen en Duitsers reserveren." Bij het Maashotel in Broekhuizen is er zelfs meer vraag dan aanbod: "We hebben al nee moeten verkopen aan sommige mensen, omdat ons hotel op bepaalde data al vol zit."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen