Overslaan en naar de inhoud gaan

Reservekeeper Fortuna Sittard nadert amateurtransfer

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 18:26

Doelman Job van de Walle (20) lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Fortuna Sittard. De reservekeeper is persoonlijk rond met amateurclub Groene Ster.

In Sittard heeft de doelman te horen gekregen dat hij mag vertrekken, al dan niet tijdelijk. Fortuna Sittard heeft hem de vrijheid gegeven om bij andere clubs mee te trainen of oefenwedstrijden te spelen.

Lees ook: Fortuna Sittard verhuurt middenvelder aan amateurclub

Tijdelijk of definitief
Hoofdklasser Groene Ster lijkt de volgende bestemming van Van de Walle te worden. De Heerlense club heeft met de doelman gesproken, bevestigt voorzitter Jos Op 't Eijnde. "Job moet weg bij Fortuna en wil graag hierheen komen. Bij ons kan hij op niveau blijven trainen. Ik heb ook met Danny van der Weerden (teammanager, red.) van Fortuna gesproken en nu wachten we op een belletje van hun technisch directeur. Dan weten we ook pas of we hem kunnen huren, of dat hij definitief kan komen."

Andere opties
Het jeugdproduct van Fortuna Sittard had ook andere opties op amateurniveau. Zo werd er gesproken met hoofdklasser Minor en eersteklasser EHC, maar die opties vielen om uiteenlopende redenen af. Van de Walle zou overigens niet de eerste Fortuna-speler zijn die dit seizoen tijdelijk op een lager niveau acteert. Middenvelder Luc Tinnemans (20) speelt komend seizoen voor EVV, dat uitkomt in de Derde Divisie.

Memorabele minuut
Van de Walle speelde tot dusver één minuut in het eerste elftal van Fortuna Sittard. Hij viel in tijdens de uitwedstrijd bij FC Oss, op 3 november 2017. De keeper heeft nog een contract tot medio 2020. Daarnaast heeft de club nog een eenzijdige optie om het contract met één jaar te verlengen.

Als de geboren Heerlenaar daadwerkelijk naar Groene Ster verkast, komt hij er met Mo Kourouma een bekende tegen. Hij verruilde Fortuna Sittard deze zomer voor de amateurclub.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen