Overslaan en naar de inhoud gaan

Reservekeeper Fortuna Sittard nadert amateurtransfer

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 18:26

Doelman Job van de Walle (20) lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Fortuna Sittard. De reservekeeper is persoonlijk rond met amateurclub Groene Ster.

In Sittard heeft de doelman te horen gekregen dat hij mag vertrekken, al dan niet tijdelijk. Fortuna Sittard heeft hem de vrijheid gegeven om bij andere clubs mee te trainen of oefenwedstrijden te spelen.

Lees ook: Fortuna Sittard verhuurt middenvelder aan amateurclub

Tijdelijk of definitief
Hoofdklasser Groene Ster lijkt de volgende bestemming van Van de Walle te worden. De Heerlense club heeft met de doelman gesproken, bevestigt voorzitter Jos Op 't Eijnde. "Job moet weg bij Fortuna en wil graag hierheen komen. Bij ons kan hij op niveau blijven trainen. Ik heb ook met Danny van der Weerden (teammanager, red.) van Fortuna gesproken en nu wachten we op een belletje van hun technisch directeur. Dan weten we ook pas of we hem kunnen huren, of dat hij definitief kan komen."

Andere opties
Het jeugdproduct van Fortuna Sittard had ook andere opties op amateurniveau. Zo werd er gesproken met hoofdklasser Minor en eersteklasser EHC, maar die opties vielen om uiteenlopende redenen af. Van de Walle zou overigens niet de eerste Fortuna-speler zijn die dit seizoen tijdelijk op een lager niveau acteert. Middenvelder Luc Tinnemans (20) speelt komend seizoen voor EVV, dat uitkomt in de Derde Divisie.

Memorabele minuut
Van de Walle speelde tot dusver één minuut in het eerste elftal van Fortuna Sittard. Hij viel in tijdens de uitwedstrijd bij FC Oss, op 3 november 2017. De keeper heeft nog een contract tot medio 2020. Daarnaast heeft de club nog een eenzijdige optie om het contract met één jaar te verlengen.

Als de geboren Heerlenaar daadwerkelijk naar Groene Ster verkast, komt hij er met Mo Kourouma een bekende tegen. Hij verruilde Fortuna Sittard deze zomer voor de amateurclub.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen