Overslaan en naar de inhoud gaan

Reservekeeper Fortuna Sittard nadert amateurtransfer

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 18:26

Doelman Job van de Walle (20) lijkt op korte termijn afscheid te nemen van Fortuna Sittard. De reservekeeper is persoonlijk rond met amateurclub Groene Ster.

In Sittard heeft de doelman te horen gekregen dat hij mag vertrekken, al dan niet tijdelijk. Fortuna Sittard heeft hem de vrijheid gegeven om bij andere clubs mee te trainen of oefenwedstrijden te spelen.

Lees ook: Fortuna Sittard verhuurt middenvelder aan amateurclub

Tijdelijk of definitief
Hoofdklasser Groene Ster lijkt de volgende bestemming van Van de Walle te worden. De Heerlense club heeft met de doelman gesproken, bevestigt voorzitter Jos Op 't Eijnde. "Job moet weg bij Fortuna en wil graag hierheen komen. Bij ons kan hij op niveau blijven trainen. Ik heb ook met Danny van der Weerden (teammanager, red.) van Fortuna gesproken en nu wachten we op een belletje van hun technisch directeur. Dan weten we ook pas of we hem kunnen huren, of dat hij definitief kan komen."

Andere opties
Het jeugdproduct van Fortuna Sittard had ook andere opties op amateurniveau. Zo werd er gesproken met hoofdklasser Minor en eersteklasser EHC, maar die opties vielen om uiteenlopende redenen af. Van de Walle zou overigens niet de eerste Fortuna-speler zijn die dit seizoen tijdelijk op een lager niveau acteert. Middenvelder Luc Tinnemans (20) speelt komend seizoen voor EVV, dat uitkomt in de Derde Divisie.

Memorabele minuut
Van de Walle speelde tot dusver één minuut in het eerste elftal van Fortuna Sittard. Hij viel in tijdens de uitwedstrijd bij FC Oss, op 3 november 2017. De keeper heeft nog een contract tot medio 2020. Daarnaast heeft de club nog een eenzijdige optie om het contract met één jaar te verlengen.

Als de geboren Heerlenaar daadwerkelijk naar Groene Ster verkast, komt hij er met Mo Kourouma een bekende tegen. Hij verruilde Fortuna Sittard deze zomer voor de amateurclub.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen