Overslaan en naar de inhoud gaan

Reorganisatie bij zorginstelling Daelzicht

Geplaatst opdonderdag 27 oktober 2016 - 9:49

De Limburgse zorginstelling Daelzicht gaat reorganiseren. De interimdirectie vindt de huidige managers ongeschikt om die reorganisatie te leiden.

Dat blijkt uit gesprekken van De Limburger met vele betrokkenen.

Zwartboek
Daelzicht kraakt sinds eind vorig jaar in zijn voegen. Ouders en buurtbewoners ageerden tegen een plan voor een Belevenispark in Heel, daarna kwamen de medewerkers in opstand. Die stelden een zwartboek op met 473 meldingen van misstanden op de werkvloer. Uiteindelijk stapte de Raad van Bestuur op en kwam er een interimdirectie. Per 1 november stopt ook de Raad van Toezicht er mee en gaat een nieuwe toezichthouder aan de slag.

Onderzoeken
De interimdirectie stelde drie onderzoeken in. De uitkomst van een daarvan, naar de vermeende angstcultuur op de werkvloer, wordt donderdag gepubliceerd. Intussen heeft de interimdirectie wel een aantal maatregelen getroffen. Verschillende cruciale functionarissen uit de oude organisatie hebben Daelzicht verlaten. Verder zijn er nieuwe mensen aangetrokken om Daelzicht te reorganiseren.

Vrijdag meer over Daelzicht in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorginstelling Daelzicht heeft plannen fors aangepast
Kloof in organisatie Daelzicht
Nieuwe raad van toezicht voor zorginstelling Daelzicht
Onderzoek integriteit Stichting Daelzicht
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen