Overslaan en naar de inhoud gaan

Reorganisatie bij zorginstelling Daelzicht

Geplaatst opdonderdag 27 oktober 2016 - 9:49

De Limburgse zorginstelling Daelzicht gaat reorganiseren. De interimdirectie vindt de huidige managers ongeschikt om die reorganisatie te leiden.

Dat blijkt uit gesprekken van De Limburger met vele betrokkenen.

Zwartboek
Daelzicht kraakt sinds eind vorig jaar in zijn voegen. Ouders en buurtbewoners ageerden tegen een plan voor een Belevenispark in Heel, daarna kwamen de medewerkers in opstand. Die stelden een zwartboek op met 473 meldingen van misstanden op de werkvloer. Uiteindelijk stapte de Raad van Bestuur op en kwam er een interimdirectie. Per 1 november stopt ook de Raad van Toezicht er mee en gaat een nieuwe toezichthouder aan de slag.

Onderzoeken
De interimdirectie stelde drie onderzoeken in. De uitkomst van een daarvan, naar de vermeende angstcultuur op de werkvloer, wordt donderdag gepubliceerd. Intussen heeft de interimdirectie wel een aantal maatregelen getroffen. Verschillende cruciale functionarissen uit de oude organisatie hebben Daelzicht verlaten. Verder zijn er nieuwe mensen aangetrokken om Daelzicht te reorganiseren.

Vrijdag meer over Daelzicht in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorginstelling Daelzicht heeft plannen fors aangepast
Gerommel kost zorginstelling Daelzicht 4 miljoen
Kloof in organisatie Daelzicht
Nieuwe raad van toezicht voor zorginstelling Daelzicht
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen