Overslaan en naar de inhoud gaan

Rens Raemakers terug als Kamerlid na burn-out

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 6:00

D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer keert volgende week na een burn-out terug in de Tweede Kamer.

In januari ging hij met ziekteverlof, omdat hij overwerkt was. In een verklaring liet D66 destijds al weten dat Raemakers voor het kerstreces zijn werk niet goed meer kon doen.

Herstel
"De afgelopen maanden heeft Raemakers in alle rust kunnen werken aan zijn herstel", meldt de partij op haar website. "Het werk als Tweede Kamerlid heb ik erg gemist", zegt de politicus op zijn beurt. "Ik ben blij dat ik weer hersteld ben en aan de slag kan namens D66. Ik wil alle mensen die me de afgelopen tijd een hart onder de riem hebben gestoken, enorm bedanken voor hun steun."

Lees ook: Kamerlid Rens Raemakers uit de running door burn-out

Vervanging
Raemakers werd in de Tweede Kamer tijdens zijn ziekteverlof vervangen door Marijke van Beukering. Monica den Boer verlaat de Tweede Kamer per 19 mei en keert terug naar de wetenschap. Door het vertrek van Den Boer zal Van Beukering vast deel gaan uitmaken van de D66-fractie.

Jongste Kamerlid
In de Tweede Kamer is Raemakers woordvoerder jeugdzorg en medische zorg. Tijdens zijn ziekteverlof werd een wetsvoorstel van hem aangenomen. Op basis daarvan krijgen crèches de mogelijkheid om kinderen te weigeren die niet zijn gevaccineerd.

De 29-jarige politicus is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid. Hij was toen het jongste Kamerlid. Daarvoor was hij drie jaar gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Leudal.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen