Overslaan en naar de inhoud gaan

Rens Raemakers terug als Kamerlid na burn-out

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 6:00

D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer keert volgende week na een burn-out terug in de Tweede Kamer.

In januari ging hij met ziekteverlof, omdat hij overwerkt was. In een verklaring liet D66 destijds al weten dat Raemakers voor het kerstreces zijn werk niet goed meer kon doen.

Herstel
"De afgelopen maanden heeft Raemakers in alle rust kunnen werken aan zijn herstel", meldt de partij op haar website. "Het werk als Tweede Kamerlid heb ik erg gemist", zegt de politicus op zijn beurt. "Ik ben blij dat ik weer hersteld ben en aan de slag kan namens D66. Ik wil alle mensen die me de afgelopen tijd een hart onder de riem hebben gestoken, enorm bedanken voor hun steun."

Lees ook: Kamerlid Rens Raemakers uit de running door burn-out

Vervanging
Raemakers werd in de Tweede Kamer tijdens zijn ziekteverlof vervangen door Marijke van Beukering. Monica den Boer verlaat de Tweede Kamer per 19 mei en keert terug naar de wetenschap. Door het vertrek van Den Boer zal Van Beukering vast deel gaan uitmaken van de D66-fractie.

Jongste Kamerlid
In de Tweede Kamer is Raemakers woordvoerder jeugdzorg en medische zorg. Tijdens zijn ziekteverlof werd een wetsvoorstel van hem aangenomen. Op basis daarvan krijgen crèches de mogelijkheid om kinderen te weigeren die niet zijn gevaccineerd.

De 29-jarige politicus is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid. Hij was toen het jongste Kamerlid. Daarvoor was hij drie jaar gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Leudal.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen