Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rens Raemakers schrijft boek over gevecht tegen kanker

Geplaatst opvrijdag 2 februari 2018 - 17:15

Tweede Kamerlid Rens Raemakers uit Neer is bezig met een boek over zijn gevecht tegen kanker.

Op zijn 18e werd bij de Limburgse politicus uitgezaaide teelbalkanker geconstateerd. Hij moest vechten voor zijn leven.

Jongste Kamerlid
Nu, acht jaar later, is hij volkomen gezond. Bij de laatste verkiezingen werd de 25-jarige
Raemakers het jongste Kamerlid. In de D66-fractie houdt hij zich bezig met jeugdzorg, kinderopvang en armoedebeleid.

Vragen
"Ik krijg er veel vragen over", aldus Raemakers. "Maar ik kan het in de media steeds net niet goed genoeg vertellen. Daarom wil ik het een keer goed uitleggen in een boek. En hoe ik super veel geluk heb gehad dat ik nu in de Tweede Kamer zit. Dat wordt wel de kroon op mijn schrijverscarriere", aldus Raemakers, die het boek samen maakt met een tweede schrijver.

Het boek van Raemakers over zijn gevecht tegen kanker moet in het najaar verschijnen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen