Overslaan en naar de inhoud gaan

Rens Raemakers lager op D66-lijst: 'Teleurstelling'

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 15:06

Rens Raemakers staat op de 24ste plaats van de concept-kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Dat is zeven plekken lager dan op de lijst van vier jaar geleden.

Dat is een teleurstelling voor de 29-jarige Raemakers uit Neer. Hij had net als bij de vorige verkiezingen gehoopt op een plek in de top 20.

Ongelijkheid
Het gaat nog om een lijstadvies: reden voor de politicus om intern campagne te voeren om hoger op de lijst te komen. "De ongelijkheid in Nederland is op sommige vlakken nog veel te groot. Denk aan jongeren in de jeugdzorg, chronisch zieken in de zorg en kwetsbare mensen in de schulden. Voor deze groepen wil ik op blijven komen", vertelt hij.

Lees ook: Rens Raemakers kandidaat voor Tweede Kamerverkiezingen

Portefeuille
Raemakers uit Neer kwam in 2017 als jongste Kamerlid ooit de Tweede Kamer binnen. Hij heeft nu Medische Zorg, Geneesmiddelen en Jeugdzorg in zijn portefeuille. Eerder voerde hij ook het woord over Armoede en Schulden, de Participatiewet (bijstand) en Kinderopvang.

De D66-leden stemmen binnenkort over de conceptlijst, waarna die definitief wordt vastgesteld. Raemakers mikt op een grote voorkeurscampagne in Limburg en wil de voorkeursdrempel van 15.000 tot 18.000 stemmen halen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen