Overslaan en naar de inhoud gaan

Rens Raemakers lager op D66-lijst: 'Teleurstelling'

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 15:06

Rens Raemakers staat op de 24ste plaats van de concept-kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Dat is zeven plekken lager dan op de lijst van vier jaar geleden.

Dat is een teleurstelling voor de 29-jarige Raemakers uit Neer. Hij had net als bij de vorige verkiezingen gehoopt op een plek in de top 20.

Ongelijkheid
Het gaat nog om een lijstadvies: reden voor de politicus om intern campagne te voeren om hoger op de lijst te komen. "De ongelijkheid in Nederland is op sommige vlakken nog veel te groot. Denk aan jongeren in de jeugdzorg, chronisch zieken in de zorg en kwetsbare mensen in de schulden. Voor deze groepen wil ik op blijven komen", vertelt hij.

Lees ook: Rens Raemakers kandidaat voor Tweede Kamerverkiezingen

Portefeuille
Raemakers uit Neer kwam in 2017 als jongste Kamerlid ooit de Tweede Kamer binnen. Hij heeft nu Medische Zorg, Geneesmiddelen en Jeugdzorg in zijn portefeuille. Eerder voerde hij ook het woord over Armoede en Schulden, de Participatiewet (bijstand) en Kinderopvang.

De D66-leden stemmen binnenkort over de conceptlijst, waarna die definitief wordt vastgesteld. Raemakers mikt op een grote voorkeurscampagne in Limburg en wil de voorkeursdrempel van 15.000 tot 18.000 stemmen halen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen