Overslaan en naar de inhoud gaan

Rens Raemakers kandidaat voor Tweede Kamerverkiezingen

Geplaatst opvrijdag 18 september 2020 - 17:24

Tweede Kamerlid Rens Raemakers (29) uit Neer stelt zich op 17 maart 2021 opnieuw verkiesbaar als D66-kamerlid.

Raemakers betrad in 2017 als jongste Kamerlid ooit de Tweede Kamer. Hij heeft daar Medische Zorg, Geneesmiddelen en Jeugdzorg in zijn portefeuille.

Het sociale gezicht van D66
"Met veel enthousiasme heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor jeugdbeleid, de zorg en sociale zaken. Deze thema’s zijn ontzettend belangrijk voor kwetsbare mensen, en ik heb hier concrete resultaten weten te bereiken", zegt hij. "Daarom wil ik ook de komende jaren het sociale gezicht van de D66-fractie zijn."

Lees ook: D66'er Raemakers jongste Kamerlid: 'Droom die uitkomt'

Limburg
Raemakers mikt op een hogere positie dan plek 17 op de D66-lijst bij de vorige verkiezingen. "Deze keer wil in de top-15 van de lijst komen. Het is belangrijk dat de provincie Limburg hoog op de lijst vertegenwoordigd is. En daarnaast ben ik met mijn 29 jaar nog steeds goed in staat de jongeren in Nederland te vertegenwoordigen. De Tweede Kamer moet een afspiegeling zijn van de bevolking." Sigrid Kaag voert de lijst van D66 aan.

Lees ook: Rens Raemakers terug als Kamerlid na burn-out

Het jongste Kamerlid ooit was in het voorjaar een tijdje uit de running vanwege een burn-out. In januari ging hij met ziekteverlof, omdat hij overwerkt was. Half mei hervatte hij zijn werkzaamheden weer.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen