Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie ingestorte volières: gieren verkassen tijdelijk

Geplaatst opwoensdag 17 februari 2021 - 21:37

De gieren van GaiaZoo in Kerkrade verhuizen tijdelijk naar ZooParc Overloon. De dieren blijven in Brabant totdat de volières in de Kerkrade zijn gerenoveerd. Ze waren bezweken onder zware sneeuwval.

Dat laat de Brabantse dierentuin weten. ' We zullen goed voor deze prachtige roofvogels zorgen en wensen GaiaZOO een voorspoedige bouw van de nieuwe verblijven', schrijft ZooParc Overloon op Facebook.

Sneeuw
Door de flinke sneeuwval is een aantal volières in de Kerkraadse dierentuin eind januari flink beschadigd geraakt. Het herstel van de grote Taiga-volière met onder meer de vale gieren en de oehoe-volière gaat enkele maanden duren.

Het verblijf van de flamingo's kan sneller worden hersteld.

Lees ook: Volières GaiaZoo ingestort door sneeuw: vogels ontsnapt

Niet alleen ZooParc Overloon heeft vogels uit Kerkrade opgevangen. Een aantal vogels verblijft momenteel in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Zodra de volières zijn hersteld, komen ze terug naar Kerkrade.

Doneeractie
Dierenliefhebbers hebben vlak na het incident een crowdfundingsactie opgezet. Inmiddels is daar al meer dan 12.000 euro mee opgehaald.

Lees ook: Doneeractie voor volières GaiaZoo levert ruim 10.000 euro op

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen