Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie brug Julianakanaal fors vertraagd

Geplaatst opdinsdag 13 maart 2018 - 11:11

De renovatie van de brug over het Julianakanaal in Urmond duurt veel langer dan was voorzien. Het bovenste deel is inmiddels gerenoveerd, maar dat is pas de helft.

Volgens Rijkswaterstaat is het onderste deel van de brug in veel slechtere staat dan verwacht.

Eén rijstrook
Het beschikbare budget voor de renovatie is helemaal opgemaakt aan het bovenste deel van de brug. Er moet nu een nieuwe aanbesteding plaatsvinden voor de resterende werkzaamheden. In totaal kan dit nog wel vijf jaar duren. Al die jaren is er maar één rijstrook beschikbaar. De vertraging leidde onlangs tot een woedende reacties in Urmond.

Nieuwe brug?
Woordvoerder Maurice van de Graef heeft begrip voor die reacties, maar zegt gebonden te zijn aan officiële procedures, die nageleefd moeten worden. Rijkswaterstaat gaat nu opnieuw onderzoeken wat de opties zijn. Zelfs een hele nieuwe brug behoort tot de opties.

De inloopbijeenkomst is dinsdagmiddag om 16.00 uur bij hotel Van der Valk in Urmond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen