Overslaan en naar de inhoud gaan

Renovatie brug Julianakanaal fors vertraagd

Geplaatst opdinsdag 13 maart 2018 - 11:11

De renovatie van de brug over het Julianakanaal in Urmond duurt veel langer dan was voorzien. Het bovenste deel is inmiddels gerenoveerd, maar dat is pas de helft.

Volgens Rijkswaterstaat is het onderste deel van de brug in veel slechtere staat dan verwacht.

Eén rijstrook
Het beschikbare budget voor de renovatie is helemaal opgemaakt aan het bovenste deel van de brug. Er moet nu een nieuwe aanbesteding plaatsvinden voor de resterende werkzaamheden. In totaal kan dit nog wel vijf jaar duren. Al die jaren is er maar één rijstrook beschikbaar. De vertraging leidde onlangs tot een woedende reacties in Urmond.

Nieuwe brug?
Woordvoerder Maurice van de Graef heeft begrip voor die reacties, maar zegt gebonden te zijn aan officiële procedures, die nageleefd moeten worden. Rijkswaterstaat gaat nu opnieuw onderzoeken wat de opties zijn. Zelfs een hele nieuwe brug behoort tot de opties.

De inloopbijeenkomst is dinsdagmiddag om 16.00 uur bij hotel Van der Valk in Urmond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen