Overslaan en naar de inhoud gaan

Renners mogen dag bijkomen na zware kasseienrit

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 6:57

De 167 overgebleven renners in de Tour de France mogen maandag in Annecy een dag bijkomen van de zware en chaotische rit van zondag.

De 156 kilometer lange rit van Arras naar Roubaix telde liefst vijftien kasseienstroken en heel veel renners gingen onderuit en liepen verwondingen op.

Lees ook: Dumoulin had meer van zware kasseienrit verwacht

Historie
Annecy
was 70 jaar geleden voor het eerst finishplaats in de Tour. In 2009 won Alberto Contador een individuele tijdrit in de Franse stad. De Spanjaard won enkele dagen later ook het eindklassement. Vijf jaar geleden was de Colombiaan Nairo Quintana de beste in een bergrit met Annecy als aankomstplaats.

Bergen
Na de rustdag van maandag staat dinsdag de eerste bergetappe van deze Tour op het programma. Het peloton rijdt vanuit Annecy naar Le Grand-Bornand. De rit is 158,5 kilometer lang. De Belg Greg Van Avermaet is nog steeds in het bezit van de gele leiderstrui.

Live tijdens de Tour de France op L1TV: Tour de L1mbourg. Elke dag vanaf 17:50 uur vanuit een andere Limburgse gemeente. Meer op L1.nl/TDL.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen