Overslaan en naar de inhoud gaan

Renée van Wegberg wint Musical Award

Geplaatst opwoensdag 22 januari 2020 - 22:53

Renée van Wegberg uit Horst heeft woensdagavond tijdens de Musical Awards de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol.

De actrice uit Horst speelt de hoofdrol in Fun Home.

Drie awards
Dit stuk ging met drie awards naar huis. Zo werd Fun Home uitgeroepen tot beste kleine musical en hoofdrolspeelster Van Wegberg won de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Dominique de Bont won de award voor aanstormend talent.

Grote winnaar
Niet Anastasia of Kinky Boots maar Lazarus heeft de meeste prijzen gewonnen tijdens de 19e uitreiking van de Musical Awards. Het stuk, dat David Bowie vlak voor zijn overlijden maakte, werd onder meer uitgeroepen tot beste grote musical.

Mannelijke hoofdrol
Regisseur Ivo van Hove kreeg daarnaast de prijs voor beste regie en acteur Pieter Embrechts won in de categorie beste mannelijke hoofdrol. De vierde award was voor Jan Versweyveld voor beste vormgeving.

Lazarus
Bowie creëerde Lazarus samen met Van Hove. In Lazarus leidt Thomas Newton, het alter ego van Bowie, het publiek door zijn leven, zijn dromen en zijn obsessies.

Andere prijzen
Voor Kinky Boots waren er prijzen voor beste mannelijke bijrol (Dennis Willekens) en beste script en Anastasia won in de categorieën beste vrouwelijke bijrol (Gerrie van der Klei) en beste choreografie. Anastasia won ook de AD Publieksprijs ten koste van Kinky Boots en Soldaat van Oranje.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen