Overslaan en naar de inhoud gaan

René Trost stopt alweer als commissaris van Roda JC

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 15:27

René Trost stopt alweer als commissaris van Roda JC Kerkrade. Dat melden algemeen directeur Martijn Wismans en voorzitter Joop Janssen van de Raad van Commissarissen (RvC) maandag.

Zijn werk als trainer van het elftal Onder 18 in de Roda JC Voetbalacademie en het lidmaatschap van de RvC zouden moeilijk met elkaar te verenigen zijn.

Onder 18
Binnen de RvC ging Trost sinds vorig jaar augustus over voetbalzaken. En begin deze maand trad de oud-speler en oud-trainer van Roda aan als hoofdtrainer van het elftal Onder 18. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

Technisch directeur Jeffrey van As sprak bij zijn aantreden lovende woorden: "Met René hebben we een écht clubicoon weten te strikken om samen met alle andere trainers de Voetbalacademie naar een hoger niveau te tillen. Met zijn ruime ervaringen als speler en trainer weet hij exact wat nodig is om door te kunnen groeien naar het eerste elftal. Juist in dit elftal (O18) is dát een héél belangrijk aspect. We zijn om deze redenen erg content dat René weer voor een groep wil gaan staan."

RvC
Een Raad van Commissarissen houdt toezicht op het bestuur en de algemene gang van zaken van een organisatie. Toezicht houden is lastig als Trost over zijn eigen functioneren als trainer moet oordelen. Nu Trost geen commissaris meer is, bestaat de RvC van Roda naast voorzitter Joop Janssen nog uit Claudia Keuters, Robert-Jan Lambrichs en Ralph Bongaerts. Wie Trost binnen de raad gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen