Overslaan en naar de inhoud gaan

René Daniels overleden: 'verlies voor tafeltenniswereld'

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 21:59

René Daniels, voormalig teammanager van Tafeltennisvereniging Heerlen is vrijdag op 50-jarige leeftijd overleden. Daniels was al enkele maanden ziek.

Onder zijn leiding behaalde het damesteam van Heerlen grote Europese successen. De tafeltennisclub uit Heerlen heeft alle tafeltennisactiviteiten afgelast en een bijeenkomst gepland voor alle leden.

Ziekte
Daniels kreeg een half jaar geleden te horen dat hij kanker had. "En dat in het jaar dat hij voor de eerste keer papa werd", schrijft Tafeltennisvereniging Heerlen in een memoriam op hun website. "De tafeltenniswereld is vandaag een kleurrijk en belangrijk persoon kwijtgeraakt."

Successen
Onder zijn leiding haalde het
Heerlense damesteam twee keer de Champions League en werd ook de ETTU Cup gewonnen. Dit jaar keerde Heerlen terug op Europees niveau en was Daniels opnieuw mede-organisator van enkele Europese wedstrijden. Waaronder een unieke wedstrijd tegen de Istanboelse tafeltennisclub Fenerbahçe die pas door het gooien van een muntje werd beslist.

Lees ook: Tafeltennissters Heerlen naar Denemarken voor Europacup

Limburgs tafeltennisplan
Daniels was ook de grondlegger van het Limburgs tafeltennisplan, waardoor de sport onder de aandacht bleef bij de Provincie Limburg. "Hij laat een leegte achter, maar heeft wel flink fundament opgebouwd waar alle tafeltennisliefhebbers op verder kunnen en moeten", besluit de Heerlense tafeltennisvereniging.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen