Overslaan en naar de inhoud gaan

René Daniels overleden: 'verlies voor tafeltenniswereld'

Geplaatst opvrijdag 28 december 2018 - 21:59

René Daniels, voormalig teammanager van Tafeltennisvereniging Heerlen is vrijdag op 50-jarige leeftijd overleden. Daniels was al enkele maanden ziek.

Onder zijn leiding behaalde het damesteam van Heerlen grote Europese successen. De tafeltennisclub uit Heerlen heeft alle tafeltennisactiviteiten afgelast en een bijeenkomst gepland voor alle leden.

Ziekte
Daniels kreeg een half jaar geleden te horen dat hij kanker had. "En dat in het jaar dat hij voor de eerste keer papa werd", schrijft Tafeltennisvereniging Heerlen in een memoriam op hun website. "De tafeltenniswereld is vandaag een kleurrijk en belangrijk persoon kwijtgeraakt."

Successen
Onder zijn leiding haalde het
Heerlense damesteam twee keer de Champions League en werd ook de ETTU Cup gewonnen. Dit jaar keerde Heerlen terug op Europees niveau en was Daniels opnieuw mede-organisator van enkele Europese wedstrijden. Waaronder een unieke wedstrijd tegen de Istanboelse tafeltennisclub Fenerbahçe die pas door het gooien van een muntje werd beslist.

Lees ook: Tafeltennissters Heerlen naar Denemarken voor Europacup

Limburgs tafeltennisplan
Daniels was ook de grondlegger van het Limburgs tafeltennisplan, waardoor de sport onder de aandacht bleef bij de Provincie Limburg. "Hij laat een leegte achter, maar heeft wel flink fundament opgebouwd waar alle tafeltennisliefhebbers op verder kunnen en moeten", besluit de Heerlense tafeltennisvereniging.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen