Overslaan en naar de inhoud gaan

Renault erkent zwakke motor van Max Verstappen

Geplaatst opmaandag 16 maart 2015 - 13:18

Renault heeft toegegeven dat de motor die het levert aan de Formule 1-renstallen Red Bull en Toro Rosso ondermaats presteert.

"De betrouwbaarheid is ver beneden peil", erkende topman Remi Taffin na de Grand Prix in Melbourne. Max Verstappen was de dupe van een falende motor. De jonge coureur haalde in Melbourne de finish niet vanwege een defecte krachtbron.

Achteruit
"Het was een bijzonder frustrerend weekend. We hebben deze winter absoluut progressie gemaakt in de ontwikkeling van de motor, maar we lieten het duidelijk niet zien in Melbourne. Het lijkt erop dat we er zelfs op achteruit zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar", zegt Cyril Abiteboul, een andere baas van de Franse motorleverancier.

Vermogen
"Het grootste probleem zit toch in het vermogen. Coureurs voelen zich niet comfortabel en vooral in de bochten gedraagt de motor zich niet goed", zegt Taffin. "Het is niet eenvoudig het probleem op te lossen, maar toch zullen we ons best doen een herhaling van deze afgang over twee weken in Maleisië te voorkomen."

Red Bull deed direct na de race in Melbourne zijn beklag over de falende motor.

Verstappen
Ook Jos Verstappen, de vader en mentor van Max, hekelde de motorfabrikant. "Renault had beter werk af moeten leveren. Dit was een anticlimax van wat een sprookje had kunnen worden", zegt hij in De Telegraaf.

Lees ook: Max Verstappen valt uit in eerste Grand Prix

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Renault kondigt (weer) aan motorproblemen op te lossen
Verstappen moet op zoek naar nieuwe motor, Renault uit F1
Jos Verstappen over Max: Waanzinnig
Jos: Max rijdt in 2017 bij Ferrari, Mercedes of Red Bull
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen