Overslaan en naar de inhoud gaan

Renault erkent zwakke motor van Max Verstappen

Geplaatst opmaandag 16 maart 2015 - 13:18

Renault heeft toegegeven dat de motor die het levert aan de Formule 1-renstallen Red Bull en Toro Rosso ondermaats presteert.

"De betrouwbaarheid is ver beneden peil", erkende topman Remi Taffin na de Grand Prix in Melbourne. Max Verstappen was de dupe van een falende motor. De jonge coureur haalde in Melbourne de finish niet vanwege een defecte krachtbron.

Achteruit
"Het was een bijzonder frustrerend weekend. We hebben deze winter absoluut progressie gemaakt in de ontwikkeling van de motor, maar we lieten het duidelijk niet zien in Melbourne. Het lijkt erop dat we er zelfs op achteruit zijn gegaan ten opzichte van vorig jaar", zegt Cyril Abiteboul, een andere baas van de Franse motorleverancier.

Vermogen
"Het grootste probleem zit toch in het vermogen. Coureurs voelen zich niet comfortabel en vooral in de bochten gedraagt de motor zich niet goed", zegt Taffin. "Het is niet eenvoudig het probleem op te lossen, maar toch zullen we ons best doen een herhaling van deze afgang over twee weken in Maleisië te voorkomen."

Red Bull deed direct na de race in Melbourne zijn beklag over de falende motor.

Verstappen
Ook Jos Verstappen, de vader en mentor van Max, hekelde de motorfabrikant. "Renault had beter werk af moeten leveren. Dit was een anticlimax van wat een sprookje had kunnen worden", zegt hij in De Telegraaf.

Lees ook: Max Verstappen valt uit in eerste Grand Prix

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Renault kondigt (weer) aan motorproblemen op te lossen
Verstappen moet op zoek naar nieuwe motor, Renault uit F1
Jos Verstappen over Max: Waanzinnig
Jos: Max rijdt in 2017 bij Ferrari, Mercedes of Red Bull
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen