Overslaan en naar de inhoud gaan

Renault-baas vindt Max Verstappen erg veeleisend

Geplaatst opzaterdag 29 september 2018 - 6:59

Renault-baas Cyril Abiteboul is niet te spreken over de opmerkingen van Formule 1-coureur Max Verstappen.

De twintigjarige Limburger stelde dat de Renault-motor in zijn Red Bull "uit elkaar kon klappen" op hooggelegen circuits zoals in Mexico en Brazilië.

Sneer
"Max klaagt teveel", sneerde de geïrriteerde Abiteboul op de persconferentie in Sotsji, waar zondag de Grote Prijs van Rusland is. Volgens Abiteboul moet Verstappen zich niet zo druk maken om de Renault-motoren maar zich focussen op zijn eigen prestaties en zijn racewagen.

Duidelijke taal
Bij Ziggo reageerde Verstappen in duidelijke taal. "Als hij zich iets meer op zijn eigen team zou concentreren dan over mij te zeiken waren we nu al wereldkampioen. Ik vraag inderdaad veel van het materiaal. Maar ik ben hier niet om zevende te worden en diep in zijn hart weet hij dat wel."

Motoren
Verstappen is niet te spreken over de motoren van Renault. "We hebben het hier wel over iemand die zeer veeleisend is", aldus de topman van Renault die Verstappen dit seizoen veel hoorde klagen over het tekort aan kracht in de motor van Renault. "En nu zegt hij dat onze motoren niet kunnen presteren op grote hoogte. Max weet zelf ook wel dat alle motoren niet optimaal werken op hooggelegen circuits."

Praatjes
Abiteboul stelt dat het gewoon een opdracht van Red Bull is geweest en dat Renault die uitvoert. De topman wijst ook naar Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo. "Max heeft altijd praatjes terwijl Daniel stiller is en op zoek gaat naar oplossingen in zijn auto."

Race
Verstappen was na de eerste twee trainingen (tweede en derde) in Sotsji opvallend mild over zijn motor en bolide. "De balans was goed en de auto gedraagt zich prima. We mogen niet klagen." Verstappen zal het nog zes races moeten stellen met de krachtbron van Renault. Volgend seizoen gebruikt Red Bull de motoren van Honda.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen