Overslaan en naar de inhoud gaan

Renault-baas vindt Max Verstappen erg veeleisend

Geplaatst opzaterdag 29 september 2018 - 6:59

Renault-baas Cyril Abiteboul is niet te spreken over de opmerkingen van Formule 1-coureur Max Verstappen.

De twintigjarige Limburger stelde dat de Renault-motor in zijn Red Bull "uit elkaar kon klappen" op hooggelegen circuits zoals in Mexico en Brazili├ź.

Sneer
"Max klaagt teveel", sneerde de geïrriteerde Abiteboul op de persconferentie in Sotsji, waar zondag de Grote Prijs van Rusland is. Volgens Abiteboul moet Verstappen zich niet zo druk maken om de Renault-motoren maar zich focussen op zijn eigen prestaties en zijn racewagen.

Duidelijke taal
Bij Ziggo reageerde Verstappen in duidelijke taal. "Als hij zich iets meer op zijn eigen team zou concentreren dan over mij te zeiken waren we nu al wereldkampioen. Ik vraag inderdaad veel van het materiaal. Maar ik ben hier niet om zevende te worden en diep in zijn hart weet hij dat wel."

Motoren
Verstappen is niet te spreken over de motoren van Renault. "We hebben het hier wel over iemand die zeer veeleisend is", aldus de topman van Renault die Verstappen dit seizoen veel hoorde klagen over het tekort aan kracht in de motor van Renault. "En nu zegt hij dat onze motoren niet kunnen presteren op grote hoogte. Max weet zelf ook wel dat alle motoren niet optimaal werken op hooggelegen circuits."

Praatjes
Abiteboul stelt dat het gewoon een opdracht van Red Bull is geweest en dat Renault die uitvoert. De topman wijst ook naar Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo. "Max heeft altijd praatjes terwijl Daniel stiller is en op zoek gaat naar oplossingen in zijn auto."

Race
Verstappen was na de eerste twee trainingen (tweede en derde) in Sotsji opvallend mild over zijn motor en bolide. "De balans was goed en de auto gedraagt zich prima. We mogen niet klagen." Verstappen zal het nog zes races moeten stellen met de krachtbron van Renault. Volgend seizoen gebruikt Red Bull de motoren van Honda.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen